Arılık Yeri Kiralama

Ben 5 kovan ile Amatör olarak ARICILIK yapmayı planlıyorum. Fakat yer konusunda sıkıntı çekiyorum. Acaba Hazine arazisinde veya Orman arazisinde YER KİRALAMA imkanı olabilir mi.? Bilgisi olan arkadaşlardan ricam bu konuda bilgi verebilirler mi.?
Saygılarımla,

Merhaba arıları koyacan bölgenin muhtarına git o sana yardımcı olur kolaygelsin.

Bulunduğun yerdeki tarım müdürlüğünden boş form dilekçe al muhtara imzalattiracam de. Sonra ormana yakin sınırı olan hangi mahalle varsa oranın muhtarına git, yer varsa ormanda sana ücretsiz yer gösterip kağıdı imzalayacak. Sonra tarıma git tekrar, konaklama belgesi ve kayıt için gerekli işlemleri araştir. Ormanda yer yoksa muhtarlik arazisinden hazineden yer de gösterebilir şuraya koy diye. Sabit aricilik yapacaksaniz yer kiralama mantikli olabilir belki. Ama 5 kovana maliyete değmeyebilir. Birde ayı ve domuz durumu, eşek arısı sarıca ve arı kuşu durumu, polen rüzgar durumu tecrübe edilirse 1 yıl boyunca, sonra mantikli olabilir kiralamak kovan sayisi arttirilabilir. Kiralar ise en fazla 1 yillik kovandan çikan balin %10 u diyor kitaplar ama, hazineden arazi kiralamak açik arttirmayla olabiliyo, pahaliya patlayabilir. Şahistan kiralamak ucuza olursa süper olur, bu durumda muhtar yerine şahsa imzalattiriyosun formu. En temizi de bu. Kira kontrati yaparsaniz sizi çikaramaz mal sahibi sözleşme boyu. Yapmazsaniz, konaklama izin belgesi alsaniz bile yeri başkasina kiralar satar veya sizi çikarabiliyor. Kira sözlesmesiyle yaparsan banka kredisi kolaylaşabilir belki tüm kurumlarda işlemler için. Araştırmanız gerekir. 5 kovan da olsa Tarimda işletme açmaniz hayrinizadir. Şikayet durumları baş ağritabiliyor