arılık yerinin ilçe tarım haricinde uygun olup olmadığını nereden öğrenebiliriz

benim arılığım metroya 10 km uzakta yakacık köyü diye geçiyor ama şehirleşme yaygın yeni binalar apartmanlar yapılıyor
şimdi ilçe tarımı arayıp sorsam uyuyan yılanı uyandırmış gibi oluruz ordan kaldır felan bir sürü iş
başka yolu çaresi varmı bunu öğrenmenin
mesela arıcılar birliği ve benzeri kurumların böyle bir haritaları varmı ?
ilerde arılık genişleyince sorun olacak
https://www.google.com.tr/maps/@40.0508379,32.7663166,445m/data=!3m1!1e3?hl=tr

Süleyman yakacıkta bu foruma üye olan bir arkadaşımızın arısı çalındı haberin olsun

Arılık yerleşimi için harita yok.
Ama kurallar ve yönetmelik var.

mesela birliğin böyle bir çalışması varmı ?

İl veya İlçe tarımda arıcılığa bakan kişi özel gayretleriyle köylere konulacak arılı kovan sayısını çıkarıyorlar.

Örnek:

Bir köyün toplam arazisi çıkarılıyor dekar başı konulacak arı sayısı belli.

O köydeki sabit arılı kovan sayısın düşünce geriye gezginci arıcıların kovan sayısı çıkıyor.

Tabii ki bitkiler ve bal verimi hesaplanıyor.

Bulunduğun yerden şikayet gelmiyorsa sorun yok.

Sorun yerel arıcılara gezin arıcıların zarar vermesi. Gezgin arıcı çok sayıda kovanı ile konakladığı yerde verimi düşürebilir.

Yerel arıcı şikayetçi ise gezgin arıcı şikayetin olmadığı bir yerde konaklatılır. Yönetmelik önce yerel arıcıyı korur. Ama şikayetin olmadığı bir yere de arı koymayı engellemez.

Arılığın yakınlarında imar alanı çok yakın ise sıkıntı olur.

İmar alanına belirli bir mesafe varsa sıkıntı olmaz.

Benim arılık yerleşim yerine imarlı alana yaklaşık 500 metre hiç bir sıkıntı olmuyor.

Hatta arsa sahibinden başka arı olduğunu bilen yok.

Vatandaşa rahatsızlığı yok. Hiç bir şikayet yok.

Ben geçen yıl kanola için köye götürdüm. İlçe tarımın yetkililerine haber verdim sıkıntı yok götür dediler.
3 gün sonra ilçe tarımdan tutanak tutmaya memurlar gelmiş, arıları kaldırdık.
İlçe tarımdan izin alındığında evraktan bir nüsha almadan hiç bir işlem yapmayın.