Arilik

Selamun aleykum Herkese kolay bereketli olsun bu baharda ari almayi dusunuyorum aricilik yapan bi abi çıtası 30-35 tl dedi ben nasil haraket etmeliyim nasil kovan nasil ari ve fiyat yonunden bana yardimci olurmusunuz …ozellikle hangi tarih

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/6ac62a9a7f7e93c67c8ea162ad28d8f6.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/0301aa7d944431ce46529686e97c0ec2.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/ddbb46e022ace3d78caad6bdd47045c2.jpg

600 tl civarı bir fiyat tutar iki kovan al bulunduğun yer itibarıyla nisan başında sonrası gelir

Anladim … çıtasına gore fiyatı değişiyor dedi ben kac citali almam gerekiyor nelere dikkat etmem gerekiyor

Çevrende arıdan anlayan biri varsa birlikte alırsan daha iyi olur.

Yörene göre çerçeve sayısı değişebilir.

En az 6-7 çerçeve olmalı diye düşünüyorum.

Sen yeni başlayacağın için alacağın arı güçlü olmalı.

Çünkü bizler gibi senin kenarda kabarmış cerceven yoktur.

Mayıs ayında arıları iyi beslemek gerekir. Yeterli petek kabartsin lar.

Şimdiden hayırlı olsun.

Anladim çevremde bana en yakin kisi fotograflarini koydugum arici baskada yok artik yapcaz biseyler :slight_smile: sagolasin

Arkadaşım, ihtiyaç duyabileceğin tüm bilgiler bu forumda vardır. Sana yol gösterecektir.

Kovanlarınız yoksa veya sahipseniz; öncelikle standart ölçülerde olmasına dikkat edersek, ileride çerçeve aktarımlarında sorun yaşamayız. Standart ölçüler sitemizde paylaşılmıştır.
Kolay gelsin.

Bir eklemede ben yapayım kovan alınacaksa kesinlikle sıfır kullanılmamış kovan alınmalı.
Bedavada verseler kullanılmış kovan alınmamalı.

Rüşdü bey haklısınız.
Kesinlikle kovanlar sıfır ve standart ölçüde olmalıdır. Standart olmayan ballıklar nedeniyle problem yaşıyorum.

Bende katiliyorum kullanislilik acisindan yeni kovan alin derim…

VIA_V8C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aleykum selam
Sanırım Balıkesir Bigadiç’lisiniz.
Bende Çanakkale Biga’liyim.
Yakın olsaniz satin alma da ve kontrol aşamasında yardımcı olabilirdim.
Tavsiyem en azindan 6-7 çerçeve 2 ya da 3 koloni ile başlayın.
İlk yil kışa güçlü, stokları sağlam ve varoa mücadelesi yapılmış kovanlarla girin gerisi Allah’ın izni ile gelir.

LG-H500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir arılı kovan alırken içinde kaç çerçevede arı var dersek hatalı olabilir.

Arılı çerçevenin yanında kaç tane yavrulu çerçeve var, buna bakmalısınız.

Sayın Bigadiç,

Bigadiçin neresindesiniz?

Balıkesir merkezdeyim. Arılığım eskiden Bigadiçe bağlı olan, şimdi merkeze bağlanan köyde.

Arı almak için mart ortasından sonrayı düşünün. Arı alma konusunda ve arı ile ilgili diğer konularda ihtiyaç hissederseniz yardımcı olabilirim.

Selamlar

Ne güzel bak bir ağabeyin elinden tutup yol gösterecek.

Ins almadan once sifir alacagim bos kovan sonra eskisinden tasiyacagim biseyler yapmadan once mutlaka haberdar edecegim

Yeni kovan sipariş verirken dikkat et çerçeve yanak yüksekliği 24 cm olsun.
Çünkü canlı arı alacağın zaman Balıkesir civarında 24 cm yanak yüksekliğinde bulabilme şansın fazla olur.
22 veya 23 cm yanak yüksekliğinde çerçeveli kovan imal ettirirsen satın alacağın arılı çerçevelerin kovanlarına ölçü olarak uymaz. Problem olur.

Abi ben olculerden fazla anlamiyorum yapmadığım icin ama ogrecegiz hepinizin yarimiyla sagolun ben balikesirliyim ama kocaelide yasiyorum

Nerede arıcılık yapacaksak ve nerede yaşıyorsak bilgilerinize yazarsak daha iyi olur.

Kocaelindeki arkadaşlar size yardımcı olur.

Bende bigadic cekirdekli koyunde aricilik yaoiyom istersen bahatda yardimci olurum

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi