Bu çerçeve bana hiç yabancı gelmiyor,gözüm biyerden ısırıyor ![]()
Yok abi, sana öyle gelmiştir [emoji1] [emoji1]
"Rab’bim tüm arıcı dostların kovanlarını taşıyamıyacakları kadar bal doldursun inşAllah "
Yok vallaha abi.gene aynı arılar tek yaptığım saldırgan anaları yok ettim.Şimdi açlık olmadığı sürece rahatım
geçenlerde arıcılık dergisinde okumuştum,arılar yaşlı arıcıyı öldürdü,köpekte ağır yala, BİZ BU İŞİ YAPIYORSAK ,HERŞEYDEN ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ…her zanaatkar işini yaparken iş güvenlik tedbirini almalı,hava atmakla,artistlik yapmakla işin ciddiyeti kalmaz…değilmi abiler… ![]()
Cümleten selaminaleykum dostlar araniza yeni katıldım forumda emeği geçen tüm ustalara şimdiden teşekkür ederim.musadeniz var ise bi sorum olacak arıların hircinligindan bende muzdaribim her arı aynı olmasada ariligimda bazı kovanlarim oldukça hırçın oyleki daha ariliga girer girmez hoşgeldin öpücüğü nü konduruveriyo
ben alışmaya alıştım da yakın çevremde bazen arazisi ni ekip biçen komşulardan şikayet alıyorum. Fazla uzatmadan soruma geleyim carniol Arsinı sürekli videolardan izliyorum fakat çevremde bu arı dan kullanan kimseyi görmedim 1030 rakim olan ve kış aylarında oldukça soğuk olan bölgelere uyumu nasıldır bilgisi olan ustalarımin cevabını bekliyorum selam ve dua ile hayırlı bayramlar.
hem kafkas,hem karniyol,hemde f1 arılarını besledim,aralarında gerçekten karniyol çok uysal,kafkas çok hırçın,yeni yaptığım bölmeler 3 çıtalı olmasına rağmen çok saldırgan,ben sana karniyolu öneririm,ama karniyol çok yüksek rakımlarda nasıl çalışır bilmiyorum,denemedim,birde arını seni ısrmamasını istiyorsan dumanı hafiften ve nazikçe iş yapacaksın,arılar kaba erkeklerden hoşlanmaz ;D ;D
Bu videoya bayiliyorum :))
VIA_V8C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160705/0cbea4652f761b6594c36b6c03320e2d.jpg
Bende her seferinde elbiseyi pantolonu içine katmaya üşenirim bayram arefesi böyle oldu ![]()
Yakışmış ;D ;D
Gazan mübarek olsun ![]()
Herkes aynı şeyi söylüyor ama bi önümü gorebilsem yakışmasına falan bakmiyorum Özgür abi ![]()
Allah razı olsun İbrahim abi. ![]()
Şartlar ne olursa olsun.ariya maskesiz bakmak ana kural ihlalidir.
Erkekleri kesime bekleriz…
İsmail bey sizin carniol arılarınız kaç rakim da kisladilar bu sene ki bolmelerimin 2 tanesini f1 carniol arısı yla kafeste kabul ettirmeye uğraşıyorum arılar kafeste geleli 10 gün oldu bi türlü kabul ettirme dim kafesin içerisinden anayı dışarı salmadilar günlük larva yok memeleri temizleyip iyice baktım kapatıp 5 gün önce geldim bu gün gidip baktım her iki bölmede de durum aynı keki yemişler anayi disari salmiolar analarin kafesini tekrar kekleyip kapattim cumaya kadar bakmayi dusunmuyirum ,carniol f1 leri aldigim arkadaş farklı ırk arıların carniol f1 lerinin kabulünün oldukça zor olacağından bahsetmişti bakalım cuma günü tekrar gidecem Mevla hayırlısı neyse onu nasip eylesin.
Bal akımı zamanı koloniye yeni ana kabul ettirmek zordur.Birde koloni güçlüyse.10 gündür ana kafeste diyorsunuz.Yeni ana memesi yapmamışlar.Ya risk alacaksınız ananın üzerine bal veya şerbet sıkıp kovana verebilirsiniz(Takip gerekli) yada kovanı bölüp anayı bölmenin birine verip ananın kabulu ve yumurtlamasından sonra kovanları birleştireceksiniz.
Mert bey bölmeler gayet zayıf bir cita ballı poleni arili bir çıtası da çıkmak üzere olan günlük larva olmayan üzerinde arısı olan citalar toplam 20 adet bu şekilde bölme yaptım (her sene yaptığım gibi ) 18 adet yerli ırk analarımda kabul mümkün oldu analar yumurta atmaya başladılar nasip olursa agustos sonunda yaşlı anaları mi bunlarla deyistirecem sadece aldigim 2 f1 carniolda sıkıntı var anaları oldurmediler ama yumurta atmasına da müsade etmio lar bu hafta sonu tekrar bakacam inşallah kabul edilir de bende carniol arisinin denemiş olurum sağlıcakla kalın.
hüsrev bey merhaba ben karniyolları 240 rakımda kışlattım,mert beyin de dediği gibi bal akımında ana arı kabul ettirmek çok zordur,keşke ana arıyı kafesle alacağınıza meme halinde alsaydınız,kabul ettirme şansınız yüzde 90 artardı,ben bal akımında ana arı memesiyle ana arı kabulettiriyorum, 4-5 gün sonra meme kendi kendine çıkınca zaten o kovanın kokusu işlenmiş anaya,haliylede kabul ediyor,yalnız bal akımında ana arı geç yumurtluyor…bir hafta daha bekle kabul etmezse mert beyin dediği gibi şerbetle hafif ıslat öyle ver…saygılarımla
Değerli arkadaşlar tavsiyelerini zi dikkate alacam hafta sonu gittiğimde hala anayı sıkıstırıyolarsa şerbet yöntemiyle anayi çıtaya salmayi düşünüyorum inşallah hersey gönlümüzé göre olur
kesinlikle katılıyorum…