Arının ördüğü petekteki erkek gözleri

Sağlıklı ve bol verimli bir dönem geçirmeniz dileğiyle,
Arıları satın alıp arılığa getirdiğimde kabarmış peteğim olmadığından dolayı ham petek vermiştim.
Acemeliğimden ve telaşımdan dolayı ham petekle beraber birde peteksiz çerçeveyi içinde unutmuşum, 1 hafta sonraki kontrolümde o çerçeveye petek örmeye başladığını gördüm. 1 ay geçti ve ben onu son çerçeve olarak kullanıyorum. ve şu an full erkek gözüyle dolmuş. yani diğer peteklerde erkek gözü olmayıp bunun full olmasının sebebi nedir acaba?

Merhaba, sezon gereği erkeğe ihtiyaç var dolayısıyla ihtiyacı doğrultusunda yeni ördüğü peteği erkek gözleri olarak örmüş.
Muhtemelen yavru atmıştır. İsterseniz gözler kapanınca bu peteği imha ederek varroa mücadelesi yapabilirsiniz.

1 -Arılar çoğalma döngüsünü tamamlamak için oğula ön hazırlık olarak erkek gözü yapar ve erkek arı üretirler.

2-Peteksiz çerçevelere malzemeden kazanmak için işçi arı gerekli değilse iri göz yapıp malzemeden kazanç sağlamak amacıyla erkek gözü yaparlar.

3-Ana bal özü akımı döneminden önceki dönemlerde kısa süreli bal özü akımında erkek gözü yapalar.