Ayçiçeğinde nasıl çalışılmalı?

Daha önce ayçiçeğinde hiç çalışmadım.Nasip olursa bu yaz ayçiçeğine götürmek istiyorum arıyı.araştırmaya biraz erken başladım fakat daha önceden hiç bir bilgim yok bu konuda.Çevremdede ayçiçeğine arı götüren olmadığı için pek bişeyde öğrenemedim.Ayçiçeğine götürme fikride, geçen yaz karaman’dan nişanım vardı. Ayda 2 kez gelip gittikçe konyanın çumra ilçesinde ayçiçeğini gördükçe heves ettim. Geçen hafta konya arıcılar birğine gittim bilgi almak için verimin çok iyi oldugunu söylediler fakat yerli arıcılar sürekli rahatsızlık çıkarır barındırmak istemezler gibi şeyler söylediler.O lafı duyduktan sonra daha da çok heves etmeye başladım.
Şimdi aklıma takılan sorular;
Ayçiçeğine giderken arılar en az kaç çerçeve olmalı?
10 ar çerçevelik arıları götürüp katı orda mı vermeliyiz?
Arıyı ayçiçeğinde kaç gün tutmalıyız kaç sağım yapmalıyız?
Karakovan kasnak yapsak perakande satışında sorun yaşanır mı?
Aydın çumra arası 600 km civarı.300 350 arıyla ayçiçeğine girsem kazancı bana bişry bırakır mı?
Balın teneke fiyatları 2017 de ne kadardı?
Polen verimi güzel olur mu?

10 çerçeve arı katı dolduramaz. En az 70-80 bin arı mevcudu yakala.

Trakya da 25 haziran gibi açar. Mayıs 05-10 arası teşvikleriz arıyı.

Mevcut iyise 13-14 gün sonra sağabilirsin.

Kasnak senin çevrene bağlı. Talep olursa neden olmasın.

Tabiki bir şeyler kazanırsın. Koloni başı en 1 teneke hesapla. İyi mevcut ile.

Geçen yıl galiba 280 tl teneke bazında fiyat oluşmuş.

Polen ilk etapta çok gelir. Fakat poleni acı olur. Pek tercih edilmez. Proteinide düşüktür.

Katta nakliye esnasında sorun yaşamaktan korkuyorum işin açıkcası.
Polenide dondurucuda saklıyorum %80ini arıcı arkadaslar alıyor tadı yüzünden sıkıntı yaşamam.
Konyadan buraya grlen samancılara sordum 10 teker kamyonla 1000 liraya götürürüz dediler.
2 senedir kullandıgın bal ve sagılmış petekleri sakladıgım klimalı depom var yaz kış sabit 17 derecede.karakovanları burda muhafaza etsem donma yaşar mıyım?
Bir başıma hakkından gelemem sanırım ayçiçeğinde yanıma birini daha almam gerek