Bu sene ayçiçeği çok geçe kaldı sanırsam. Halen ekim yapılan alanların olduğu söyleniyor.Ağustosta açan ayçiçeğinin verimi tecrübelerime dayanarak çok az oluyor.İnşallah yanılırım.
Sayın Kenan Bey;Susurluk ta 500 dönüm dediğiniz ekili alan tam adres olarak neresi?
Ben de Susurluk luyum.Göbel.Bizim buralarda başlıca ekilen Buğday,Ayçiçeği ve mısır.
Çevre köylerde dahil gerçekten yoğun bir ayçiçeği ekili alanımız mevcut 2011 yazı için.
İnşaallah bizde ümitlerimizi ayçiçeğine bağladık.Karaçalıdan 2 gün faydalandık yağmur yağdı bitti.
Yağmurun faydası hala her yer yemyeşil.
Yalnız geçen yıla göre biraz daha iyi gibi çalışma görüyorum arılarımda.Böyle devam ederlerse çok iyi.
Herkese iyi bir sezon geçirmesi dileğiyle.
Söylermiyim Bekir’in bana yer ayırdığını (unutmamıştır inşaallah :)), baksanıza başkaları da yer arıyor, bir akşam koyu verirler arıları bana ayrılan yere, kalırım açıkta.
Bekir abi, biga-karabiga ovasında da ayçiçeği var, onu geçtim gelibolu yarımadasın da tarlaya bir sene buğday birsene ayçiçeği ekerler.
ona rağmen biz korudağını aşmak zorunda kalıyoruz.Meriçin boyu çiğ yapmazsa hiç bir yer çiğ yapmaz.
savaş bey ben ciceklenme zamanı ciğ düşerse güzel nektar gelir biliyorum bunu idda etmiyorum olabilir diyorum bizim burda cicekler hersene aynı ekilir arıcılar her yıl gelir buyıl cok iyi gecenyıl cok kötü derler kimisi cicek güzel ciğ düşmedi arılar bal getirmedi derler bu yıl olarak gec kaldı cicek ekimi ama bizim deyil nerdeyse türküyenin tamamı gec nasıl olur bakıcaz allah hayırlısını eylesin selamlar
bizdezeytininde yağlık soyu ayciceğininde yağlık olanı ekilir ayciceğin yağ oranlarını vereyim istiyorsan ama bal oranlarını gelirsen görürsün göbele 50 km var yok