Arkadaşlar bu sene ilk hasadimi bir elimin yaklasik 20 ari tarafindan sokulup balon gibi sismesine ragmen basariyla tamamladim.4 kovandan toplamda 4 adet petekli bal+10 kg civari da suzme bal aldik.Merak ettigim kuluckaliklarda yeni sirlanmaya baslamis petekler olmasina ragmen uzerlerinde kapali yavru oldugu icin onlari almadik.15 eylul gibi yavrular ciktiktan sonra arilar bu petekleri de sirlarsa bu petekleri de alip suzme bal olarak degerlendirebilir miyiz?Tabiki arilarin kislik bal ihtiyacini biraktiktan sonra?
süzme bal olarak kullanıldıktan sonra tamamını sırlamasını beklemeniz gerekmez bal olgunlasıp kıvamı koyulduysa hemen alıp süzebilirsiniz bence
Peki kuluckaliktaki kapali yavru gozlerine bu saatten sonra bal doldururlar mi?
akım devam ediyorsa doldurabilir belki ama yavrularında 15 gün sonra cıkacagını söylemişssiniz o tarihten sonra olmayyabilir.mantıklı olan yavrular cıktıktan sonra besleme yapıp mücadeleye başlamak.
Bende oyle dusunmustum tesekkur ediyorum Emrah Bey…
biz teşekkür ederiz bizde acemiyiz daha bu işte ama ustalrımızdan öğrendiğimizce ve aklımızın erdiğince yardımcı olmaya çalıstık ve faydalı olabılırsek ne mutlu bize
Tabi ki faydali oldu Tesekkur ederim tekrardan…