Bal Dinlendirme Kazanı

Bal dinlendirme kazanı almak istiyorum 200-250 kg olması benim için kafi. Fiyatlar aşağı yukarı aynı. Marka hususunda veya kullanım kolaylığı hususunda tavsiye edebileceğiniz ürünler nelerdir?

Ne hikmetse benim yazılarıma artık cavap yazılmıyor :frowning:

Aydın bey

Ben yazacaktım ama uzmanlık alanımın dışında kalıyor bu konu ;D

aydın bey,
ben de elimden geldiğimce dilim döndüğünce yaptığım uygulamalar kapsamında arkadaşların sorularına cevap veriyorum.
Sizin sorunuzu da okudum ama, bilgim dışında olduğundan cevap vermedim.

Arkadaşlar cevap vereceklerdir, ramazanda bu saatler biraz dinlenme vakti oluyor,
alınmayın.

Sevgili Aydın bey, iletinize cevap verilmemiş ise; ya daha önce forumda tartışılmıştır veya sorduğunuz konuya cevap verecek bir arkadaşımız denk gelmemiştir. Konuyu hiç bilmeyen birileri cevap yazar ise kafanız çok karışır.
Bu konuda benimde bilgim yok ama şöyle yardımcı olabilirim. Sağım kazanlarının 430 kalite değilde 304 kalite olması tercih edildiğine göre, düz mantık yürüterek aynı tercih yapılabilir.

"Rab’bim tüm arıcı dostların kovanlarını taşıyamıyacakları kadar bal doldursun inşAllah "

Elbette sektörde isim yapan firmalar reklam vb giderlerini malın fiyatına yansıtacaktır.

Burada arıcı olarak bulunduğunuz bölgede , gıda sanayi için üretim yapan örneğin ticari mutfak gereçleri yapan firmalar gibi firmalara istediğiniz ölçüde dinlendirme kazanını yaptırabiliyorsanız fiyat alın , sonra sektörde ki firmaların fiyatlarını inceleyin.

Bir gün tesadüfen reno 12 binek bir otomobilin tavanında galvaniz saçtan yapılmış bir haylide eski bir sağım makinası görmüştüm.

Vay be dedim nereden nereye , eskiden arıcı abilerimiz bu sağım makinası için kimbilir kaç tenekeciye yalvardı.

Şimdi sektörde bir çok firma var , çeşit çeşit ürün arasında başınız dönüyor.

Sağım kazanalarının 430 paslanmaz olmasında sakınca yok, çünkü içinde uzun süre bal kalmıyor.

Dinlendirme kazanları 304 kalite paslanmaz olmalı içinde sürekli bal kalıyor.

430 ve 304 ü nasıl anlarız:

Elinize küçük bir mıknatıs alın, dik konumdaki paslanmaza değdirin, eğer yapışmıyorsa 304 tür.

Genelde bu mıknatıs işini,çelik eşya satanlar çok yapıyor

304 çelik demekki :slight_smile:

Henüz daha sağılacak bal yok ama yine de olur ümidi ile, bu dinlendirme kazanının fiyatlarına baktım. “Bal dinlendirme kazanı” olarak satılanların hepsinin fiyatları şişirilmiş.

Ben de gittim bu iyi kalite aliminyumdan yapılmış kapaklı kazanı 60TL’ye satın aldım. Yaklaşık 2-3 teneke hacme sahip.

http://www.komecoglu.net/Images/urun/soba_kazan.jpg

Ve bu küresel vanayı 10 liraya:

http://guvenendustri.com.tr/wp-content/uploads/2014/01/2-parcali-kuresel-vana.jpg

Ara bağlantı elemanı, conta ve tornacıda delik açtırma ile birlikte 80 TL oldu toplam.

Bu kazanların çeşitli ölçüleri var. Fiyat da arıcı malzemeleri satanların çok altında.

Hepsi paslanmaz çelik.

Alaşım olarak içindeki nikel ve krom oranları faklı.

Asıl önemli olan alaşımın doku yapısı.

Şimdi birde metelurjiye girmeyelim anlatmak zor olur.

bal asidiktir. aliminyum ile tepkime verebilir

Bal alimünyumda dinlenir mi, strese mi girer?

Başka bir şey mi olur bilemeyiz de, balı gıda olarak düşünürsek alüminyum kaba koymamalıyız.

Paslamaz çelikte bile uzun süre kalacaksa 304 olmasının nedeni var.

Alüminyum bal için çok uygun değil.Bal tenekesinde bile uzun süre bekleyince tadı değişiyor.(pas tadı oluyor)

Zaten dinlendirdikten sora cam kaplara almak en mantıklısı.

Bir firmanın gıdaya uygun plastik kapları var.

Bu kapların altı musluklusuda var dinlendirme kazanı olarak

Bu ürünler gıda için tasarlanmış olsada kullanmayalım mı?

Kişisel tercihlerimizden ziyade bilimsel veri, görüş varmı bu Konuda
(bal ve arı ürünleri ile ilgili)

http://www.directupload.net/file/d/4393/fv8l9edt_jpg.htm

Reklam vermeden ürün bu

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160621/6381a04dbfafe860c123840b4e2cc580.jpg

VSP250g cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zafer bey

Biz türklerin kişisel düşünceleri bilimseldir genelde ;D ;D

Tabiki benimkisi espri.

Bende merak ediyorum

alüminyum ve plastik kaplarda bal dinlendirilmemelimi ?

Murat hocam metal konusunda alimünyum için fikir verdi aslında.

Paslanmaz çelik için bile gıda bekleyecekse malzeme yapısı değişmeli anladığım kadarı ile

Plastik ile ilgili ise hiçbir veri yok.

teknoloji yeni riskler bilinmiyor yada biliniyor Henüz haberimiz olmadı

Ben kişisel (bilimsel ;D) görüşüm henüz kullanmak için erken

VSP250g cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi