manuel kazanımın milin bastığı alt rulman kilitlendi.son iki turda çok ses yaptı. sağımı zar zor bitirdim. kazanı yıkayıp kuruladım. sepeti söktüm. alt rulmanın dönmediğini gördüm.2012 de almıştım. şimdiye kadar rulmana sağım yaparken hiç bal değdirmedim. yıkarken de su değdirmemeye çalıştım.
rulmanı nasıl değiştirebilirim. bilgisi tecrübesi olan ustalardan yardım talep ediyorum. çam sağımına kadar bu arızayı gidermem lazım. şimdiden fikir verecek ustalara teşekkür ediyorum. saygılar sevgiler.
Rulmanlar genelde çektirme gibi aparatlarla çıkartılıyor fotoğraf atabilirmisiniz?
rulmanın içinde yüksük var mil yüksüğe basıyor. çektirme girecek yer yok hocam.
murat kardeşim resmi ancak çekebildim.çok net değil ama dediğim gibi rulmanın ortasında yüksük var .çektirmenin takılacağı gibi değil. vd40 sıkıp biraz uğraştım. çeyrek tur sağa sola dönmeye başladı. ama ne kadar uğraşsam da takılıyor büyük ihtimal bilye dağıttı. rulmanı bir şekilde çıkarıp yenilemem lazım.bir çaresini bulacağız inşallah.ilgilendiğiniçin teşekkür ederim.
Forumda hala aktif mi bilmiyorum.ÇılgınDağlı olması lazım kullanıcı adı rıdvan abi var kendisi emekli makina bakımcısı özelden yazarsanız size yardımcı olabilir. Fikir olarak
ortadaki yüzüğün çıkıyor olması lazım bir motorsiklet tamircisi genç vardı o videoyu bulayım farklı bir yöntemle rulma çıkarıyordu bu da o şekilde çıkar gibi
kör rulman çıkarma aparatları ile çıkıyormuş normalde ama
burada oyun hamuru veya ıslak peçeteyle çıkarmış.
Bende çok eski bir makine var. 1995 yılında almış olmalıyım. Rulman dönmez oldukça, kaynar sıcak su döküyorum biraz kurcalayınca simsiyah bir su çıkıyor ve dönmeye başlıyor.
şefim önce dikiş makinesi yağı döküp bir gece beklettim. olmayınca vd 40 sıktım bolca. çeyrek tur döndü .
kör delik rulman çektirmesi. murat kardeşim ilginiz için teşekkür ederim. olayı çözdüm gibi.rulmanın içine sıkı girecek çapta çelik dubel ile çözüm olacak. videodaki aparatı yapabilirim.çok teşekkür ederim herkeze.saygılar.
sayın büyük şefim çok teşekkür ederim. sizin yönteminiz çözüm oldu. bir ketıl fokurdamış kaynak suyu yavaş yavaş rulmanın üzerine döktükçe içerden siyaklaşmış yağ gibi sıvılar ( büyük ihtimal ile içeri sızan ve suyu buharlaşınca katılaşan bal artıkları) çıktı. şimdi lingir lingir dönüyor. :). yardımcı olan arkadaşlarıma ve ustalarıma en kalbi duygularımla teşekkür ederim. saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Allah razı olsun. rulman sökmekten kurtulduk.
Dediğiniz gibi muhtemelen rulman içine giren bal zamanla katılaşarak dönmeyi engelliyor. Yağ ile değil su ile çözülüyor. Bende WD 40 yoktu denemedim hiç. Fakat bitkisel yağ ile olur mu diye deneyip uğraştım ama olmamıştı en son sıcak su işi çözmüştü.