Bal Süzme Makinesi Seçimi Yardım

Merhaba, Koloni sayımızın fazla olması sebebiyle motorlu, 8 çerçevelik bal süzme makinesine ihtiyacımız var. Burada marka yazamayacağımızı biliyorum ancak, motorlu bal süzme makinesi kullanan ve memnun kalan arıcı dostlarımdan yardım istiyorum. Kullandığınız motorlu bal süzme makinesi hakkında mesaj atarak bilgilendirirseniz sevinirim.

6 çerçeve yatarlı makineden başkasına bakmayınız

8 çerçeve ve yukarısı olan makinelere çerçeveler dikey konulabilindiğinden yatay makinelere göre bal savurma özellikleri daha az

8 li makine kullanan biri olarak 8 li ile sağacağıma 4 lü yataylı makinede sağım yapmayı tercih ederim

Bu günün şartlarında daha iyisi üretilene kadar en iyisi 6 lı çift yöne kendiliğinden yatarlı makineler

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t31/979852_10200575174436653_869326882_o.jpg

Bu gün bizde fuarda süzme makinelerini inceledik
fakat çift yönlü yatarlı makine bulamadık
yeni geliştirilmiş dikey sabit çerçeve konan çift yönlü vardı
ama bunlardada petek kırılması olabilir
bana görede en uygunu Zafer Akçay ın makinesinden.

Sayın jaya koloni sayınız 5 diyor profilde…

Dün bunun 8’lisini gördüm o da harika…

Bu makine güzel görünüyor, özellikle içindeki ızgaraların boyalı olmak yerine paslanmaz çelik olması iyi bence. Yaklaşık fiyatı nedir acaba?

Motorlu 2250 tl ye alınmıştı

Kovan sayımız bu sene 150.Geçen sene manuel bal süzme makinesi ile süzdük. Ama bu sene kovan sayımızı arttığı için motorluya geçeceğiz. Fuarda pek birşey bulamadık ama bir firmanın sepetsiz bal süzme makinası iyi görünmüştü. Fiyatıda diğer fiyat aldığımız firmalara nazaran uygundu. Ama demek ki bir daha düşüneceğiz. 6 lı makine ve sepetli ve yatarlı. Teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

Fuarda üreticisinin getirdiği; 430 çelikten 6 lı çift yönlü motorlu makine görmüştüm. 1800+ kdv demişlerdi. Fuara özel indirim yaparlar belkim. Değerlendirin.

çift yönlü derken çerçevenin yüzünü makine mi çeviriyor?

Yanlış görmüşsünüzdür bu makinesinin çalışmasını görmediniz galiba 8 li olması imkansız gibi

Yapılmış olsada çapı aşırı derecede büyür

Fuarda yoktu bu makineden nede benzerinden

Üretici firma katılmadı fuara süzen firmasının makineleri arasında yok

Makinenin çalışma sistemi aşağıdaki adesten izleyebilirsiniz

https://www.facebook.com/photo.php?v=464518086953336&set=vb.100001854471452&type=2&theater

yatarlı ne demek anlayamadım çerçeceyi dik konmuyomu?

Videoyu izleyiniz.

Çerçeveler sepetler içerisinde döner durur

Sepetler makine durduğunda dikey durur çalışmaya başlayınca kazana paralel yatarlar

Çift yönlü dönüş olduğundan öbür tarafa dönerken kendiliğinden döner

Fuarda gördüğümü kim söyledi Zafer Abi. :wink:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152154566467420&set=p.10152154566467420&type=2&theater

Senin makineyi de çok iyi biliyorum hatta aldığın zaman bir kaç şey sormuştum sana.

Hıı o makine hatalı :slight_smile:

Videoda da göründüğü gibi sepetler alan yetersizliğinden birbirinin üzerine yatıyor

Üstte dönen sepetteki bal altta dönen peteğe akıyor

8 li olması için kazan hacmi büyümesi gerek

8 li oldumu sorunlar büyür aşırı ağırlaşan sepetleri döndüren motor olsun çelik aksamlar olsun sepetlerin dönmesini sağlayan bilyeler olsun durmadan arıza yapar

6 lıya bile ağır geliyorken …

Abi süpersin. :smiley:

Aynen benimde aklıma geldi,çünkü petekler birbirinin üzerine pasıyor.

Tam düz durmuyorlar.

Zaten petek yönleri de yanlış.

Sen ne yapın çözebildin mi o sprunu?

zafer bey senin bal süzme makinenden aradım ama bulamadım. Mecburen süzenin 6 lı motorlusunu aldım.Benim makinen dönme devri düşük sanki, bu yıl bal süzüp göreceğim.

Acaba Zafer bey senin bal süzme makinanın iç aksanının aynısını(yatarlı), süzenin 6 lı motorlu bal süzme makinasına takabilirmiyiz?

İç hacmi ve yükseklik uygunsa takılır

Zafer bey ilginiz için tekekürler.
Nereden temin edebiliriz. Bildiğiniz bir yer yada marka varmı?

Neyi nereden temin edebiliriz ?

Süzenin kazanına civanın sepeti uymaz

Civanın kendi makinesine diğer bir makinenin sepeti uymuyor ki değil başka markaya uysun

Uysaydı biz 8 li makineye sadece sepet alacaktık yok öyle uyanıklık dedi civanım :slight_smile: