bursada arıcıların hizmetinde olan civan arıcılıkta arıcılık için lazım olan her şeyi bulabilirsiniz
benim kullandığım 6 lı içten petek çevirmeli manuel 9 sene önce almıştım hala aldığım gün gibi sağlam ve parlak hiç bir yerinde en ufak bir pas arıza sözkonusu olmadı tahminen 9 senede 10 tondan fazla bal süzdüm
bir çok makinede bal süzenleri gördüm 4 lü olanlar petekleri çevirmek için içinden çıkarmak gerekiyor çok zaman aşımı 4 lüden aşağısını söylemeye gerek yok 3/5 arısı olan alsın
8 li makinede süzeni gördüm petekler kazan sacına doğru yatay konulmadığı için peteklerde bal kalıyor petekler kazan sacına dikey konulduğundan merkezkaç kuvvetine ters bir şekil oluyor
tabi 8 li olup petekleri yatay konulanı olsa çok daha iyi olur ki oda çok büyük olur bi yere sığmaz
yani bana sorarsanız en ideal bal süzme kazanı 6 lı içten çevirmeli manuel olanı manuel tercihimin sebebi motora güvenipte yolda kalmamanız içindir ;)petekler bal süzme odasına doldurulmuş makine arıza yaptı manuelle devam etme imkanıda yok hem her yerde elektirikte yok ayrıca bal süzmek zevktir bana göre o zevki motora vermem
http://www.civan.com.tr/productList.php?cID=6&MAIN_CAT=1