Arkadaşlar,
Manuel bal süzme makinalarının motorlular gibi çerceveyi çıkartıp döndürmeden her iki tarafını süzen modeli varmı acaba? 6-8 cerceve alanı olabilir.
Sözünü ettiğiniz makinenin kullanılması videosunu görmüştük bir sitede ama nerede kimbilir.
Bence standart 4 çerçevelik manuel modeli yeterli…
Sayın BİLEN;
Manuel konusunda da daha önceden formda okumuştum el yoruyor ve zaman alıyor gibi şikayetleri okumuştum
bende almaktan vazgeçtim şimdi motorlu ve 8 10 çıta süzebilen bir makina arıyorum sizce hangisi tercihe şayandır?
Mesela siz kullanırken sorun ya da bir şikayetiniz oluyor mu? Bilgilendirirseniz çokl memnun kalırım çünkü kararsız kaldım.
Fiyatı önemli değil sırf bu makine için 1500 gibi bir mebla hazırladım ama yeterli olur mu bilmem!! ???
Kaç koloni arıyı hasat etmeyi düşünüyorsunuz bu sezon?
Ve hasadı nerede yapacaksınız?
HALİL bey şu anda 7 adet kolonim bulunmakta bölme yöntemi ile (süni oğul muydu?)
eğerki alabilirsem bir adet oğul ve 15 adet koloni planlıyorum köyde bulunmakta arılarım,
zaman bakımından belli olmuyor ama genelde zamanım oluyor fırsat buldukça arılıkta olmaya çalışıyorum.
15 adet koloni için elektrikli süzme makinesi…
Manuele devam. Kolunuz yeter ki bu makineyi çevirirken yorulsun…
Gaz vermek gibi algılanmasın ama aşağıdaki fotoların zamanı gelse de kolumuz yorulsa…
http://img339.imageshack.us/img339/7703/27062009146.jpg
http://img408.imageshack.us/img408/1463/hasat318.jpg
O arı oğul mu veriyor?
3 katlı koloni hasat edilirken o görüntünün olması normal değil mi?
Üstelik körükçü olan ben kovanın önünde duruyorum hiç olmaması gerekirken…
Sandıklar birbirine o kadar yakın olunca insan kovan önünde durmak zorunda kalıyor haliyle.
Yine de güzel görüntü.
Ellerinize sağlık Halil bey güzel bir görüntü
15 koloniden ziyade yani almışken bir defa olsun iyisi olsun diye yoksa 15 koloni az gerçekten siz bile manuel ile çalışıyorsanız
biz nasıl elektirikli isteyebiliriz tabiki de haklısınız koloni sayısı az ama yer müsait zaman da haliyle bazen hariç müsait ileriyi
düşünerek elektirikli düşünmüştüm formda da biraz veryansın okuyunca yorgunluk açısından o açıdan elektirikli düşünmüştüm ama
tabiki siz bile manuel kullanırken o kadar koloni ile bize ne oluyor ki bizde aynısını alırız o zaman arı malzemesi satan arkadaşa
elektirikliyi sor demiştim ama artık manuel alırız peki Halil bey manuel konusunda bir tavsiyeniz var mı?
4 çerçevelik klasik sistemleri öneririm ama bende ne kadar koloni var sanıyorsunuz siz.
Amatörün önde gideniyim ben.
Selamlar
500 zannedersem. Bir sıfır fazla olmuş gibi,
Yakındır, 3~5 Yıla kalmaz bu rakamı geçer.
Ah bir emekli olsak diye bakıyor.
Ah ah…
Bir emekli olsak…
Gerçi internette o kadar çok hasat görüntüsü içerisinde yer alıyoruz ki, bakıldığından çok kolonimiz varmış gibi algılanıyor.
Yılda ~300 koloninin hasadında bulunuyoruz orası da ayrı…
ah be halıl abım keske bızde senın gıbı amator olsak daha ne ısteyelım
Sayın Halil Bilen:
Ah bir emekli osam diyorsunuz ama emeklilik iyi bir şey değil hiç özenmeyin.
Bende ah bir iş olsa da çalışsam diyorum veya keşke emekli olmasaydım diyorum.
Emekli olsam yazısını okuyunca arıcılarda sizin emekli olup kenara çekileceğini düşünebilirler, tabiki değil.
Türk milletinin emekli olma arzusu genelde işten kaçmak veya işi bırakmakla ilgili değildir.
Emir almayı sevmeyiz kendi kendimizin efendisi olmak isteğidir.
Murat beye katılıyorum özgürlüğü seven insanlarız
yalnız geçenlerde bir araştırma okumuştum emekliye ayrılan insanların daha erken öldüğünü tespit etmişler
yapacak iş olmayınca belli başlı olarak sinir ve stresten daha erken ölüyor diye bir açıklama da yapmışlar
ama tabiki yabancı bir şirketin araştırması ne derece doğru bilinmez tabiki
bizim insanımız kadar vefalı insan var mı ki tabiki emekliye ayrılacaksın ömrünün diğer yarısınıda rahat
dertsiz tasasız yaşayacaksın kanımca neyse konunun dışına çıkmayayım kusura bakmayın,
4 çerçevelik klasik olanları tamam Halil bey öneriniz teşekkür ederim bu hafta fiyatını ve markasını
araştırayım biraz bundada çin malı varsa olur ya belli mi olur >:(
Ne kadar arınız var bilmiyorum ama resimlere bakılacak olursa var biraz sanırım ALLAH daha çok versin
ama arı yerine sizdeki tecrübe ve bilgi olsa herşeye bedel değil mi?
yalnız geçenlerde bir araştırma okumuştum emekliye ayrılan insanların daha erken öldüğünü tespit etmişler
yapacak iş olmayınca belli başlı olarak sinir ve stresten daha erken ölüyor diye bir açıklama da yapmışlar
ama tabiki yabancı bir şirketin araştırması ne derece doğru bilinmez tabiki
Abi boş gezen bir ipe sapa derman olmayan emekliler için geçerli o erken ölenlerin geçmiş çalıştıkları süre araştırılsa emekli olmadan önce çalıştığı kuruma göre deli gibi kafa patlatıp yoğun çalışıp emekli oluncada kendini boşlukta hissedip bundan dolayı depresyona girenler için geçerli ki genelde bu şekilde emekliye ayrılanlar yaş haddine kadar çalışanlar.
EE abi ölücez diye emekli olmayalım mı yani?
Durgun suyun kokuştuğunu , akan suyun ise tazeliğini sürekli muhafaza etttiğini hepimiz biliriz.İşleyen demirin ışıldadığını, işlemeyen demirin pas tuttuğunu da…
“Ölüm kaderde var zor gelmiyor,
Lakin vatandan ayrılışın ızdırabı zor”
Yahya Kemal BEYATLI
Bal süzme makinası alacak olan yeni arıcı arkadaşlara tavsıyem Çerçevelerin konulduğun yerin dış kısmı içe doğruhafıf kavisli olanları tercih etmeleri ,Makina suratlı çevrildiği zaman çerçevenin iç kısmı dışa doğru çıkıyor,çerçeve dağılıyor, Çerçevenin temas ettiği kafes içe doğru hafıf bovmeli olunca çerçevenın dağılması kısmen önleniyor.
Ben acemiliğimde duz olanlarından almıştım randıman alamadık başka aldık.
teşekkürler bu uyarınızı dikkate alıp makinada bu özellikleri arayacagım nette cok reklam var karasız kalmıştım hangisi iyi diye saol