Bal Süzme Makinesi

Haklısnız Hüseyin bey teşhisinizde haklısınız tabiki çalışmak kadar istirahat etmekte hakkımız haklısınız :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Teşşekkür ederim bilgilerinize ama daha önceden makina almadığım için kavisi anlamadım ama bu özellikte ararım sağolun BOL KAZANÇLAR CÜMLETEN.

Çorum yalnızca leblebisi ile meşhur değil. Bal süzme makinasının fabrikası Çorum’da arkadaşlar.Üretimlerinin çoğu yurt dışına gönderiliyor. malum mum dibine ışık vermez derler.Biz onları güneş yapalım her yere ışık versinler.

Sayın Erdal Odabaş:

Balla leblebi birlikte yenir mi diye düşünüyorum.

Evet yenir Hocam,
Ballı leblebimiz bile var.
biberli, çikolatalı, sütlü olduğu gibi… :slight_smile:

sn Murat bey hemşerime bu kadar yüklenmeyin… evet nohut u çankırı ve tavşanlı üretir leblebiyi biz… elinizdeki hazır mahsulu satarsınız bizde size onu geri leblebi olarak satarız… ne var bunda tabiki ballı leblebimizde var… ben değil ama erdal çorumda çok istiyorsanız hemşerimin size ballı leblebi yollayacağından eminim… arıcıya da bal ikram etmiş oluruz böylece…:))

Sayın Vahit Ünal:

Hemşerinizi sıkıştırmam onu beğenirim hiç merak etmeyin.

Leblebi göndereceğini biliyorum, istesem hemen gönderir, ama şimdiden teşekkür ederim.

Soy adınıza bakarsanız siz de Mecitözü’lüsünüz galiba

yok… Kargı lıyım… ama İstanbul da oturuyorum…

halil ağabey ne güzel çerçeve bal onlar ya inşallah bu yıl benimde öyle olurlar bir defa görünüşü ye beni diyor haksızmıyım arkadaşlar

slm arıyı 3 katlı nasıl yapacaz acaba

sayın anaarı,
öncelikle hoşgeldiniz
kendi başlığını taşıyan konular, hem takip açısından hemde cevap verme açısından daha uygun oluyor

(bal süzme makinası )
bu başlık adına açılan konuyu başka konulara yönlendirdiğimizde yarın kendi yazdığımızı dahı bulamaz hale geliriz
o yüzden sizin konunuz zaten kendi başına başlıktan ibaret

bunlara dikkat edilirse ,daha çabuk cevap alacağınıza inanıyorum

Bal süzme makinasının kullanılmasında nelere dikkat edeceğiz.Linkte verebilirsiniz.Gelişigüzel kullanmıyalım.Sırları tarakla açarsak peteği yeterli süzebilirmiyiz.Teşekkürler şimdiden.

Çorum Benka arıcılığın makinaları peteklere hasar veriyormu elinde veya çevresinde olan abilerim varsa yardımcı olurlarsa sevinirim

üyelerin arılığı bölümde benim arılığı ziyaret edersen biraz bilgi sahibi olabilirsin bu konuda …

Peteklere zarar veren sır tarağı gibi gözüküyor.Her ihtimale karşı ,çerçeveleri süzme makinesine yerleştirirken her çerçevenin alt tarafından yukarıya doğru ,peteğe dokunmayacak şekilde bir çıta yerleştiriyorum.

Sır bıçağı daha çok mu hasar veriyor, yoksa alışkanlık nedeniyle mi tarak yaygın olarak kullanılıyor?