Balıkesirde arıcılık yapan arkadaşlarla tanışmak istiyorum.
Bu bölgede en verimli arı türü hangisidir.
Nereden ve çıta hesabı kaça temin edebiliriz.
Kazdağlarında, Korucu da ve Dursunbeyde çam balı oluyormu?
Yörenin en kaliteli balı Balya taraflarında oluyor deniliyor, katılan arkadaşımız varmı?
Merhaba,
usta falan değilim ama tanışmak istersen mesaj kutuma yazabilirsin. Balıkesir merkezdeyim.
Tanıdığım birkaç arıcıyla irtibata geçmene yardımcı olabilirim.
Selamlar
Edremitteyim.
S.a. arkadaşlar bende Kepsutluyum. Şuan Iğdırdayım ancak 1,5 ay sonra tayinim çıkabilir İnşaallah.(İlk tercihim Edremit). Henüz arıcılığa başlamadım ancak teorik bilgi edinmeye devam… Tayinim çıkarsa hemen başlayacağım İnşaallah.
Adem kardeş Edremitte arıcılık nasıl? Arı satanlar varmı? Ve arı fiyatlarını biliyor musun?
Edremitte arılığınız kendi arazinizde mi, yoksa başka arazilere mi götürüyorsunuz? Kısaca bilgi verirsen sevinirim.
Balık kardeş Balıkesire gelince seninle görüşmek isterim. Hem tecrübelerin faydalanırım hem sohbet ederiz. S.a.
s.a.Birde arkadaşlar dikkatimi çekti forumda Balıkesirli arıcı sayısı epey az. Arıcılık yönünden Balıkesir diğer illerimize göre geriden mi geliyor yoksa teknik arıcılık konusunda int. katılım mı az bilemiyorum.S.a.
Ben edremitteyim arıcı sayısı havran ve edremitte oldukça fazla kestane çiçeği zamanında kaz dağında arı koyacak uygun yer bulmak bile zor .Fakat internet kullanımı az olduğu için pek görünmüyoruz nette
Hayırlı akşamlar, ismim Muhammet. Memurum hobi amaçlı da 8 kovan arım var elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum, forumun %85’ini en az 3-4 kere okumuşumdur, ama yazmak bu güne nasipmiş, Balıkesir’de (Edremit’te) arı ile uğraşan ve forumu takip eden olduğunu belirtmek için yazmak istedim cümleten hayırlı akşamlar.
Güzel yerdesiniz.Bereketli olsun.Arada Kaz dağındaki görüntüleri girersinizde görme şansımız olur.Başarılar dilerim hepinize.
Sayın Halil BİLEN,
Balıkesir’li kardeşlerimize ayıp olacak, sizin yorumunuzu göremedim.
Sizde Balıkesirli sayılırsınız. Her ne kadar Bandırmalılar Balıkesirliyim demesede.
Plakamız 10,5 zaten…
Karşıyaka nasıl 35,5 ise.
Merhaba bende arıcılığa merak saldım.
Dursunbey’liyim Balıkesir merkezde görevliyim.
Arkadaşlar 3-6 Mart 2011 Tarihleri arası Tarım fuarı var sanırım arıcılar ve ilgili firmalar burada olur.
Bilginize
Ben olsaydım o arıyı hiç rahatsız etmez, vereceği oğulu kollardım.
sn yaren
Balıkesir-ivrindi
ben yağcıbedir sındırgı balkes
benim size tavsiyem kovanları aynı yerden alın veya aynı yerde yaptırın diğer malzemelri bulabilirsiniz.
Slm Arkadaşlar
Ben Gönenliyim. Amatörce arıcılıkla uğraşmaktayım.
Adnan hocam, hoşgeldiniz.
Değerli kardeşlerime hoş geldiniz, diyorum. Hayırlı olsun.
Şimdi ES-ES teyim; ama, Bursayla bağlantı mevcut. Balınız çok olsun. Zaten BALI-KESİR, balı çok demek. Eski yazıda KESİRin S si değişik okunur. Türkçede olmadığı için S okunur. Selamlar.
Mehmet dede eski yazı değil eskimez yazı o ellerinden öperim.
Sayın Abd ül celil kardeşim;
Bu birleşik kelime. Başı Türkçe, sonu Arapça. Melez diyelim. Osmanlıca diller karışımı. Kethir Arapça çok demek.Oldu kesir. Birde kesrden olmak kesir var, bölmedir. Aynı zamanda kırmak anlamına gelir, Eski olsa bunca ülke kullanmaz. Genelde bizde Latinceden önce olduğu için eski tabiri kullanılır. Ondan eski yazı dedim. Şükran.
Hocam size özelden mesaş atıyorum gelen kutusu dolu diyor
bi bakıverin