Bana Akıl Verin Yardımcı olun

Merhabalar … Balıkesir’liyim… küçük bir şirketim var orada boya ve inşaat malzemesi satıyorum .yaşım 27 … bugün bir amca dükkanıma gelip bal sattığını söyledi ve yoğun ısrarlarına dayanamayıp kavanozun içinde 1kg. bal satın aldım … tadına baktım oldukça iyiydi…amca tam 74 yaşında olduğunu ve balları kendi çiftliğinde üretimini yaptığını ve bu şekilde geçindiğini anlattı . sohbet ve muhabbet iyice arttı ve samimi olduk çay vs. içtik tanıştık :slight_smile: amca bana bir teklifte bulundu ve bana kraliçe arı ve çocuklarıyla birlikte vermek istediğini onları yetiştirmemi ve gerekli bakımı yapamı söyledi tabi küçük bir ücret karşılığı … bunun yanında 2 adet boş kovan vereceğini ve hafta sonları onun çiftliğinde arıcılığı bana öğreteceğini söyledi… bende 400 ytl karşılığında amcanın teklifini geriçevirmeyip bu işe girdim. Şimdi Şunu öğrenmek istiyorum . benim niyetim bu işin ticaretini yapmak… şuan hiçbir bilgiye sahip değilim . Sizce bu işe gireyimmi yoksa yol yakınken vazgeçip şuanki işime dewammı edeyim… dediğim gibi amacım sadece para kazanmak … tabi arıların gerekli bakımını aksatmayp onları aç bırakmak yok zaten böle bir düşüncemde yok… içimden geldiği gibi samimi bir şekilde yazdım belki biraz uzun oldu ama kusura bakmayın… bu konu hakkında lütfen bir yardım edin… ::))) çok teşekkürler…

Hemşerim yok böyle bir uygulama…

Bu mantıkla finalin hüsran. Arıcılık kazanç sağlanmak için başlanacak bir uğraş alanı değildir.

Ancak dersen ben bu işe meraklıyım. Öğrenmek istiyorum ve arıları çok seviyorum ve gelir boyutunu önemsemiyorum. Size bizlerde yardımcı oluruz. Ama ben işime mi devam edeyim yoksa arıcılığa mı başlıyayım dediğiniz zaman hiç olmuyor hiç.

arıları sevmeden onları anlamadan hiçbişey yapamazsınki bence boşa para verme amcayada :slight_smile:

Öncelikle arıcılığı bir güzel öğrenmen lazım. Bu arada işini de yürütmen gerekir.Arıcılık günümüz şartlarında ek gelir olarak yapılabilir. Çok gelir elde etmek istiyorsan bir kaç yüz kovana sahip olmalı gezginci arıcılık yapmalı ve bütün vaktini bu işe ayırmalısın.
Türkiye ortalaması kovan başına 15 kg. bal üretimidir gezgincilik yaparsan bunu üçe katlama şansın var.Bu şekilde ürettiğin balı paketlemek, toptan dağıtmak gibi sorunların da var. Girişimci insanlar için bunlar sorun sayılmazlar. Tablo kısaca bu. Yinede soracağınız sorular olursa yazışalım. Elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz.

bak arıcılık yapmak istiyen abi sakın ole bi şey yapma bu senin hayatındaki en kotu kararın olur demesi benden

arkadaşım merhaba anladığım kadarıyla daha işin başındasın arıcılık zevkli olduğu kadar çok ince ve zahmetli bir meslektir. öncelikle kurs almalısın ve yıllarınıvermiş arıcı arkadaşlardan gerek görsel gerekse pratik uygulama almalısın.buişe başlaman için az koloni ile başlamalısın.son 4,5 yıldır koloni kayıpları çok fazla bu işe hemen fazla koloni ile atılırsan zarar edersin.unutma arıcılık tedavisi olmayan bir hastalıktır.selamlar .her konuda bildiğimi paylaşan bir kişiyim.bu siteyi kuranlara teşekkür ederim

tarja kardeş sen denilenlere bakma bu işe başla.Çok para kazanamazsın ama bir kaç iğne yedikten sonra bu meret bağımlılık yapar.Uyuşturucu gibi. Sen de bizim yola gelirsin. Para kazanmaktan vazgeçersin.
Sevgilerle…

:smiley: :smiley: :smiley:

Al eline maskeni koş kovanların yanına bir müddet sonra maskeyide atar öyle kaöarsın :slight_smile: yada iyice alışıp maskesiz çalışırsın. Biz 30 seneden bu yana arıcıyız uzayan kısalan yok bu işde. Biz toptancıya satarsak parayı biz değil karıştırıp karıştırıp satan toptancı kazanır.

Hayatının hatasını yapma derim.Kurtulamazsın bu hastalıktan.

sn tARJA
önce arıcılığın içine
1-2 kovanla girersin
seversen
başarılı olursan
belli bi seviyeye gelirsen
ozaman düşünürsün tıCARETİNİ
BU FORUMDA ÇOK KIYMETLİ ABİLERİMİZ VAR
HER KONUDA YARDIMCI OLURLAR
AMCA İŞİ NE GELİNCE ARKADAŞLAR GEREKENİ ZATEN SÖYLEMŞLER
SAYGILAR DİLERİM

Amcayı tebrik ediyorum, pazarlama uzsulü çok güzelmiş. Bal satarken arı da satmak… Bir kilo balı zorla alan arkadaşımızın belki yirmi kat fazala parayı bir çırpıda nasıl verdiğine de şaştım kaldım. Belkide çifliğe hiç gitmeyecek arı yine amcanın arısı olarak kalacak. Sezon sonunda üç- beş kilo bala da razı olacak. Arıcı oldum zannedecektir.

para kazanmak konusunda garanti veremem bilgim yok ama arıcılık yapıcaksan bir deden olması lazım

önce bu kanuya bi yazı yazayım dedim sonra boş ver dedim döndüm yazmaya karar verdim.
aklımdan bi çırpıda geçenleri yazmaya ne sayfa ne zaman yeter kısaca yazmaya çalışayım.
bak güzel kardeşim anlaşılan sen daha bir arı kovanın yanından bile geçmemişsin kal dıki iyi tanıdığın bisi de yok demek ki arıcılık yapan onun balını alasın yani balı bilmiyorsun arıyı bilmiyor sun sana şimdi
polen , propolis , arı sütü ,erkek arı ,oğul verme alma , bölme ,yüzük kesme besleme gibi uzattıkça uzayan bir takım terimleri yazardım da neyse bilmiyorsun ( benim gibi :-)… )
kalkmış işin ticaretini düşünüyorsun. olmaz olmaz olmaz kısaca bu
hee dersen ki ben ticaretimi yapmaya devam edicem benim işim şirketim in faaliyeti ok bi sorun yok
bi kursuna git bu konu ile ilgili sonra bu amcanın yanına takıl bi süre 1 - 2 gün değil aşa yukarı her hafta sonu kitaplarını al oku bu siteyi iyi gez dolaş oku araştır.
bu aşamaları yaptıktan sonra zaten artık başlarsın geceleri arılar la uğraşmaya o saydığım işleri yapmaya ondan osnra da alırsın 2-3 kovan arı başlarsın önümüz deki sene arıcılığa becerebilirsen belki 3-5 kilo bal yersin önümüz deki sene kendi kovanlarından ( tadından da yenmez hani o balların ) hobi olarak bi başla da ilerisin gerisi ni ticaretini sonra düşünür sün.
heee ben 27 yaşında olsam valla bişey yazmayayım şimdi

Arkadaşlar,
konuyu açan arkadaşımız 2008 şubat ayında açmış. 10 gün sonrasıda foruma son giriş tarihi…
Yani 2008 şubat ayından beri foruma uğramıyor.
Bu konu niye tekrar gündeme getirildi anlamıyorum. Arkadaş bu süre içinde ya arıcılığı öğrenmiş ya da vazgeçmiştir.