Resimdeki Nedir Acaba ?
10 yıl kadar önce üye olmuşsunuz ama hep izleyici durumdaymışsınız.
İletiyi yazmışsınız ama yükleme hatası olmuş.
Obsesif kompulsif bozukluk (OKB), insanların obsesyon adı verilen sürekli tekrar eden düşüncelere sahip olması ve bu düşüncenin kendisini rahatsız etmesinden ötürü, genellikle rahatlamak amacıyla ritüel veya kompulsiyon adı verilen sürekli tekrar eden davranışlarda bulunmasıyla karakterize bir durumdur.
Obsesif kompulsif bozukluğa (OKB) sahip hastalar, kontrol edemedikleri düşünceleri, korkuları veya imgeleri saplantı halinde yaşarlar. Bu durum hem kendileri hem de çevresindekiler için son derece rahatsız edici olabilir.
Bu düşüncelerin ürettiği kaygı, gerginlik, kendini tekrarlayan davranışları, ritüeller veya rutinlerin zorunlu hale gelmesine neden olur. Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) hastaları tüm bu zorunlulukları, takıntılı düşünceleri önlemek veya ortadan kaldırmayı sağlamak amacıyla tüm bunları bir rutin haline getirir.
Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) hastaları takıntılarını görmezden gelmeye ya da durdurmaya çalışsa da bu durumu engelleyemeyeceği gibi endişelerini de artırır. Kişi, stresini hafifletmek için zorlayıcı eylemlerde bulunmaya başladıkça kendin zorlar. Takıntılı düşünceler veya dürtülerden kurtulmaya çalışsalar da bu durum bazen daha kötü sonuçlara neden olabilir.
Aman arkadaşlar dikkat edin bugünlerde bu tür davranışlar çoğaldı. Hatta içimizde çevremizde böyle davrananlar da olabilir. Bu salgın hepimizin ruhsal durumunu çok etkiledi sağlıcakla kalın.
Beyinle ve sinir sistemiyle ilgili hastalıklar iyileşmesi en zor hastalıklardandır.
Bu hastalıklardan herkesi Allah korusun.
hayırlı günler. forma yazmayı beceremedim kusura bakmayın. Kovanda boyalı bi ana vardı. yaptığım kontrol de boyalı ana haricinde sonradan çıkmış yumurtlayan 2. bir ana gördüm aynı kovanda. nasıl olur böyle bi durum.
Boyalı ana vardı demişsiniz aynı kovan içinde ikinci bir ana mı var?
Yani ikisini de aynı anda gördünüz mü?
Yoksa daha önce boyalı ana olduğunu biliyorsunuz şimdi yok mu?
ikisinide aynı anda gördüm murat bey. hatta 1 hafta sonra kontrol ettim yine 2 side duruyordu
Menderes bey supersuder yapılmış, ara da bu durumla bende karşılaşıyorum. Genelde yaşlı anayı ilerki zamanlarda öldürüyorlar. Bu sezon bendeki bir koloni ana yenilemiş tek memeyle fakat yeni ana ciftlesmeden eski anayı öldürmüşler. Geçen sezon nereden baksan senin bahsettigin şekilde 2 aydan fazla bir süre iki ana birlikte yumurta atmaya devam etti. Kişlamadan hemen önce çift bölmeli kovanda 3 er çerçevelik olarak analari kislattim ilkbaharda eski anayı kestiler tekrardan birleştirdim.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bazı kovanlarda oluyor, o arı ırkının soya çekimiyle ilgili bir durum.
Kovan içindeki yavrulama işlemi kesilmeden sürmesi güzel oluyor.
Yeni analar üretilirken bu kovandan ana arı üretmek uygun olur.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. müsaadenizle kafa ma takılan bi soru daha var. her yıl aynı marka ham petek kullanıyorum. petekli bal tüketirken illa ki ağzımızda petek kalıyordu. Ancak bu yıl ki ballarım da petek neredeyse hiç kalmıyor. herzaman kullandığım aynı marka yine.
Firma kaliteli petek yapmış olabilir ama o kadar çok farkı olmaz.
Petek örme zamanı yapılan beslemeyle ilgili olabilir.
Sulu aşırı besleme yapılınca hızla petek gözü örerler.
Ne kadar hızla petek kabartsalar da balın kendi ağırlığını taşıyacak kadar kalınlıkta olur.
petek örme zamanı 3 şu 1 şeker besleme yapıyorum bundan olabilir mi sizce
Bundan olabilir.
Petek örme zamanı besleme aralıklarını iyi düzenlemek gerekir.
Beslemeyi sık yaparsanız çok sayıda petek kabartır, daha seyrek yaparsanız verdiğiniz hazır peteği kemirip inceltirler sizin ki bu olmalı.
ankara sartlarinda normal besleme yaptığınızda 15 mayıs 21 haziran arası petek örüyor arılar. Nisan ayı içerisinde 10 çerçeveli bir arıyı hangi oranda bir şurupla ve ne miktarda beslersem daha iyi petek kapartırabilirim.
Bir arının petek kabartması için besleme anında bal akımı da olacak, yani kovan dışarından gelen bal özüyle uyarı alacak.
Dışarıdan bal özü akımı yoksa daha önce kabartılmış olan gözlere doldurma eğilimi vardır.
Petek kabartma eğilimine zorlamak için 1/1 veya daha sulu şerbet verilebilir.
Nisan ayı şartlarında Ankara için genelde bir önceki yıldan kalma kabarmış peteler verilir ancak bunlar bittikten sonra taze hazır peteğe geçilir ki zaten bal özü akımı başlamışta olur.
Arıcılığa yeni başlamışsak elimizde kabarmış petek yoksa zor işle uğraşmak gerekir, hazır petekli çerçeveler tek, tek verilir, iyi beslenir.
konudan konuya geçiyorum kusura bakmayın. kapalı yavru içerisinde bulunan varroa ya etki edebilecek bir uygulama veya ilaç var mıdır
Kapalı göz içindeki kurtçuğa hasar veren varraoya etki edecek ilaç yok gibi.
Yalmız formik asitin az da olsa kapalı göz içine etkisi varmış o yüzden yapılması zor olan formik asit uygulaması yapılabiliyor.
Şu an sıcak bölge dışında bir çok yerde gözlerde yumurta yok yani sıfır yumurta durumu var oksalit asit yeterli olur.
Oksalik asitin bazı uygulamaları formik asit uygulamasına göre arıcı açısından daha az risklidir.
Fiyat olarak çok uygun olan Melas arı besini olarak şeker yerine kullanıla bilir mi bilgisi olan var mı. Melas; şeker fabrikalarında şeker pancarı ve şeker kamışı üretiminde fabrikasyon kademesinde şekerin fabrikasyona geri alınamayan son şurubudur. Melas; alkol, maya ve yem sanayinde temel hammadde durumundadır, ayrıca ucuz olduğu için sitrik asit fermentasyonunda hammadde olarak da kullanılır.
Melas arılar için uygun değildir, kullanılmaz.
Şeker üretilirken çok işlem görmüş artık bir üründür.
Arıları doğala yakın ve az işlem görmüş besin maddeleriyle beslemek gerekir.
Melasın kimyasal olarak bileşimini tam bilmediğim için yazamayacağım.
yaptığım araştırmaya göre melas; sadece zorunlu durumlarda ve sadece sertifikasyon firmasından izin alınması durumunda organik yöntemlerle üretilmiş melas organik arıcılıkta kullanılabiliyor. onun dışında geleneksel yada konvansiyonel arıcılıkta melas yerine pancar şekeri kullanmak arıyı daha az yoracak ve daha iyi besleme sağlayacaktır diye düşünüyorum. Melasın içinde %30’luk kısımda içeriği tam belli olmayan değişik tortular yada maddeler olduğu yazıyor. Ayrıca içeriğinde alkol de var. alkolün arılara verilmesi arılarda koloni yönetim bozuklukları, koloni içi uyumlu çalışma sorunları, geçici sarhoşluk ve yağmaya sebep olma riskleri var. Daha ucuz diye pancar şekeri yerine başka bir alternatif aramaktansa basit düşünerek ve basit arıcılık yaparak arıyı şeker şurubuyla yada içine bir miktar dahi olsa bal katarak su bile versek içeriği tam belli olmayan katkılı gıdalardan daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. bereketli olsun.