Bölgenizdeki kovan fiyatları kaç lira?

herkese merhaba…aricilikta ki en önemli temel ihtiyaçlardan biri malumunuz kovan.üreticiler kovanlar için genelde 100 liranın üzerinde 130 150 160 lira gibi uçuk fiyatlar istiyorlar.herkez buraya standart langastroth ahşap tabanlı ballik ve kuluckalikli 20 çıtalı tam bir kovan fiyatını bildiği duyduğu kadarıyla yazabilir mi acaba ve mümkünse üreticinin adını soyadını telefon numarasını…üreticinin imal ettiği kovanlarının kalite durumu nasıldır iyi tarafları eksik tarafları nedir…eminim bir çok kişi için faydalı olacaktır…iyi bayramlar…

Kovan fiyatını: Malzeme girdileri, işçilik kalitesi, malzeme kalitesi, kullanılan kerestenin cinsi, malzeme sağlanmasındaki zorluklar, kovan üzerindeki ayrıntılı parçalar ve boya ve alınan toplam kovan sayısı etkiler.

Hepsinden önemlisi arı konforuna uygun TS3409 standart ölçülerinde olmayan kovan isterse abanoz ağacından olsun benim gözümde beş para etmez.

Bitmiş bir kovanın hacmı 58 dm kübtür ama kovan yapımı hesaplanırken 100 dm küb olarak hesaplanır.

Usta bir marangoz kendisi biçip yapıyorsa, 1 metrekübten 12 kovanda çıkarabilir.

En katıldığım konu bu konu…

Balıkesir, 20 çerçeve, 2 katlı, polen tuzaklı sarıçamdan 150 TL., polen tuzaklı kuluçkalık 100 TL.

VIA_A1_1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

uşakda bu gün bir imalatciyla görüştüm her şeyi kendisinden aricilik birliklerinin kabul ettigi standart ölçülerde langastroth kovan çamdan polen tuzaksiz ahşap tabanlı çift katlı 20 çerçeveli boyasız sadece vernikli 150TL dedi.adam aynı zamanda kendisi de arıcıymış.ahşabı kütahya simav tarafından getiriyormuş.agacı işlenmemiş alıp kendisi kurutup biçiyormuş.dedigine göre ödemişten bile gelip alan var dedi doğruysa eğer.fakat ağacı ben alırsam maliyeti metreküpü 60 lira civarı dedi, kışın istenilen adette üretirim işçilik kovan başı 25 lira alırım dedi.sosyal medyada uşak ikinci el eşya sayfasında ilanı var dileyen fotolara bakabilir.isciligi iyi gibi ama fiyat epey yüksek geldi bana.

Arıcılar birliğinin kabul ettiğ standart diye bir şey yok, TS3409 tek standart budur.

Marangoz yeniden bana gelsin deyip ölçü değişikliği yapmış olmasın

murat hocam senin kadar literatür bilgisine sahip değilim sen yılların tecrübesine sahipsin okadar takip ediyorum.ustanin bana dediği bu abi arıcılar birliğinin ölçüsüyle çalışıyorum langastroth dedi.ulkemizde ortak bir ölçü yok bu langostroth kovanda onu biliyorum bazı yerlerde 47 cm bazı yerlerde 50 cm bazı yerlerde 52 cm gibi değişik ölçüler var.standart dışı kara düzen yapılan kovanları zaten hiç saymıyorum bile.

TS standardı var ama farkında değiliz.
Bilerek farkında değiliz herkez kafasına göre kovana benzer bir şey yapmaya çalışıyor.

Bir ülkenin bayrağı nasıl bir tane oluyorsa standardı da bir tane olur.

O bölgenin ölçüsü, bu ilin ölçüsü, şu ustanın olçüsü, bir de olmadı şu arıcının ölçüsü olmaz.

Murat hocamın yazdığı gibi standart ölçülere uyulduğu sürece bu fiyatlar uygun.
İşçilik ve kerestenin kaliteside iyi olmalı.

Bugün TOKAT Erbaa’dan 4 kovan aldım. Tane fiyatı pazarlıkla 135 e aldım. Polen tuzaksız olandan. Polen tuzaklıya 150 istedi.

TS3409’a göre, milimetrik olarak kovan ve çerçeve yapan bir marangoz var mı? Ben Denizli’de birkaç keresteci ve marangoz gezip bulamadım. Sorun standartta değil, siz ne isterseniz o ölçüde yapabiliyorlar. Sorun milimetrik olmasında. Milimetrik olması için fazladan zaman harcanması gerektiği için kimse buna vakit harcamak istemiyor ya da çok fazla para istiyorlar. Mobilya gibi daha kısa sürede daha çok kazandıran eşyalar varken milimetrik çerçeve ve kovan yapmakla uğraşacak marangoz bulmak zor.