Boru ile giriş

Selamlar
Forumda arattırdım ama bulamadım, konu işlenmiş ise affola,
Bir iki hafta içinde dört yada beş kovanlık bir arılık kurmak istiyorum. Bunları arazimde bulunan kalın taş duvarlı sıvasız ve kapısı her daim açık kullanılmayan bir dama koyma niyetim var. Amacım yazın serin kışın sıcak olan bu binanın doğal ikliminden faydalanmak, hem de domuz gibi kovanları devirebilecek zararlılardan korumak. Bu doğru bir hareket olurmu?
Bu binanın korunaklığından fayda sağlanır derseniz içeride bakım yapmaya müsait şekilde dizilecek kovanlara uçuş tahtası duvar dışında olacak şekilde kovana boru ile giriş yapabilirmiyim, ne dersiniz?

bu video belki bir fikir verebilir size

https://www.youtube.com/watch?v=WS7e_4Aog_s

Evet video kafamdakine yakın birşey, bal hasatından sonra özellikle bir dahaki sezona kadar faydalı olcağını düşünüyorum. Ancak polen toplamada boru içinden geçiş arıya zorluk yaratırmı kafama takılıyor

boru ebadını büyütürsen sıkıntı olmaz bence

her kovanın önüne gelen kısımdan 2 tuğla kırıp uçuş tahtasını duvara girdir biraz olsun bitsin

Hocam tuğla yok

İnşallah, zira kesin olarak denicem
Boru tipi , rengi ve iç çapı konusunda çok kararsızım ama, yaklaşık 50cm ile 100 cm arası boyları olacak

Yazdığım mesaj tam çıkmamış, acemilik
Yapıda tuğla yok, Rumların yapısı 40 cm civarı taş kalınlığı üstü su geçirmez toprak, yani doğal bir izolasyon, zaten tuğla olsa gerek yok çünkü dışarıdaki olumsuz koşullardan pek bi farkı kalmaz
Baştan yapıyı anlatamadığım için kusura bakma

mümkündür.

bunun aynısını da yapabilirsiniz bence. güzel. ben de yapmak isterim.sabit arılık olarak yaz kış.