Bu bir yağma mı?

Herkese merhaba,
Bir sorum var. Kısa yazıcam (Halil abi selamlar).
Alttaki videoda görünen kovan yeni yeni bölme. Bu kovana her besleme yaptıktan sonra arılar çılgına dönüyor. Kovan önünde böyle bir hareketlilik oluyor. Acaba bu bir yağma mı? Herkese çok teşekkür ederim…
http://www.izlesene.com/video/yagma-mi/7454325

videoyu görebilseydik bu video yayindan kaldirilmistir diyor .

göksel bey görmemize gerek yok benimde bir bölmeme bir hafta önce yağma başladı kovan girişini bir arının girebileceği darlıkta bırakmama rağmen yağma kesilmedi çareyi kovanı 3-km uzaklağa taşımakta buldum şimdi herşey normale döndü.

Arkadaşlar özür dilerim video nedense kaldırılmış.
Yenisi aşağıda. ÇILGINDAĞLI kardeşim teşekkür ederim lakin yine de bir izleyelim arzu edersen. Buyrun. (youtube’a yüklemek zorunda kaldım.)
http://www.youtube.com/watch?v=HKGPbCpEQD0&feature=youtu.be

arı uçumu kovana doğru bakarak yapılıyorsa yavru uçurmadır

youtube açık olsa izlerdik :frowning:

kovan önünde güreşe tutuşmuş gibi bir birini çekiştiren arılar varsa yağmadır

öyle bir şey yok diyorsanız normal durum

Arınız yeni bölme diyorsunuz. Eğer böldüğünüz kovanı yakında bırakmışsanız diğer kovandaki arılar o kovanı yağmalar. Arıların kokuları aynı olduğu için herhangi bir mücadelede olmaz. Eğer böyle bir durum varsa arının ağzını kapatın (2 gün yeterli olabilir ). Yerine boş bir kovan koyun. Kovanı tekrar aynı yere koyacaksanız mutlaka içine koku değiştirecek bir şey sıkın ( Arılara zarar verecek bir şey olmasın). Bu uygulama tecrübeyle sabittir.

Besleme yapılan kovan ani olan bu durumu algılamak için kovam önünde yoğun uçuş yapabilir.

Sanırım sizin ki bu uçuş olabilir.

Sayın ygoksala,

tarlacısı fazla olan koloniler besleme yapıldığı zaman kovandan fişek gibi dışarı çıkarlar,

olması gerekende bu zaten,eğer bir koloni şerbet verildiği halde kendisini dışarı atmıyorsa zayıf demektir,

ayrıca siz beslemeyi hangi saatlerde yapıyorsunuz,

akşam saatlerinde yapmıyorsanız arılar dışarı daha çok çıkar,işte o zaman zayıf koloniler yağmalanabilir.

sıkıntı yok göksel bey sanırım murat hocamın teşhisi doğru besleme yapılınca ve yavru uçurunca kafaları kovano doğru uçarlar.

Videoyu göremedik.Ama sorunuzdan böyle anlaşıldıki şerbet verince oluyor.
Tamam.Bu normal hal.Olur böyle şeylerr.Arılar seviniyor YAHU BU ŞERBET NERDEN GELİYOR DİYE))))) :wink: :smiley: :smiley: :smiley:

Arkadaşlar biraz meşguldüm yanıtlarınızı yeni görebildim. Teşekkür ederim.
Youtube konusunda bazı arkadaşlar giremediklerini söylemişler. Forum kurallarına aykırı değilse youtube veya giremedikleri her hangi bir siteye girme yollarını anlatabilirim. Ama ben yine de başka bir yere de yükledim. Buyrun:
http://www.dailymotion.com/video/x1vo5ox_yagma-mi_animals

Sanırım benim kovan durumu tam senin bahsettiğin gibi galiba Murat abi?
Geçen sordum ama görmedim galiba. sen Tekirdağ’ın neresindesin abi?

İbrahim abi;
Benim koloni pek güçlü değil? Yeni bölünmüş 3 çerçeveli, ana arısız ve ana yüksüklü bir koloni.
Yine de dediğin gibi çıkarlar mı?

Murat kardeş,
Videoyu şimdi izleyebilirsin. Sağol…

Sayın ygoksela

videoyu izledim,net olarak anlaşılamasada uçuş tahtasındaki arı hareketi yağmayı andırıyor,

bir gün sonra bu hareketlilik oldumu yine kovan önünde.

giriş deliğini daraltın biraz.

Sait abi;
Kovan girişinde ne yağlı ne de grekoromen bir güreş yoktu. Sadece çılgın gibi uçuşuyorlardı. Şuan videodan da görebilirsin…

İbrahim abi;
Bu videoyu çektiğim günden sonra şurup vermedim. Vermediğim zamanlarda herhangi bir hareketlilik olmuyor zaten. Bu kovan 3 çerçeveli, ana arısız, yeni bölme bir kovan. Yanında da çerçevesini aldığım bir kovan var…

rahat ol, yağma değil

Teşekkür ederim Sait abi…