Çatı Arasını Sahiplenen Eşek Arılarından Kurtulma Tavsiyeleri

Arkadaşlar herkese hayırlı günler;
Forumumuz içinde genel itibariyle bal arısını konuşuyoruz ya da kovanlara musallat olan eşek arısı,sarıca arılara çözüm arıyoruz. Benim yardım rica ettiğim konu ise ev içindeki arılar. Köyde yaşayan babam evin çatı arasında bacaya yapılan neredeyse bir çuval ebatına ulaşmış olan eşek arısı kovanını görmüş. Arılar artık bacalar vasıtası ile evin içine girmeye ve yoğun ses olmaya başlayınca farketmişler durumu. Genelde avuç içi kadar olan koloni-örülmüş kovan denk gelir onuda geçe bir sopayla bozardık 3-5 arı kaybolup giderdi. Bu kadar büyük olması beni korkuttu doğrusu. Arkadaşlar yarı köye gideceğim kalıcı olarak bu kovandan kurtulma çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Gazete kağıdından meşale yapıp çok dikkatli bir şekilde yuvadan çıkan arılara tutun eşek arılarının kanatları çok yanıcıdır kanatları yanan arılar yerde geziyorlar ister öldürün ister bırakın kendileri ölsün.

Gece yarısı bol miktarda sinek spreyi ile 3 kür halinde ve 2 adet naskeyi üst üste giymek suretiyle operasyon sonuçlanmıştır