Çatlak kovan tamiratı

bu kıştan çıkışta yeni aldığım 2 kovanda derin çatlaklar oluşmuş. Kovanlar boyasız. Bu çatlaklar ne ile kapatılabilir.

Gönderinizi, keşke fotoğraf ile de destekleseydiniz.

send from my mobil device

Deniz tutkalı deniliyor, bu tutkaldan kullana bilirsiniz benim 2 kovanımda çatladı, bozuk parayı bir taraftan at obur taraftan çıkacak kadar açıldı, deniz tutkaliyla yarıkları dolduruyorsun, boşluk kalmayacak şekilde tutkal kabararak boşlukları dolduruyor.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Deniz tutkalı ile çatlaklar daha kolay doldurulur ama açıklık geniş olduğundan köpük zaman içinde daha çabuk yıpranır ve ufalanır.

Bunun yerine beyaz tutkal denilen marangoz tutkalıyla çok ince toz ağaç talaşını macun kıvamında karıştırıp spatülle delik tıkanacak şekilde sürülürse de olur.

Buna benzer talaş vernikle karıştırılıp aynı işlem yapılır.

Her uygulamada yapıştırıcılar iyice kuruduktan sonra zımpara yapılır.

Biraz ilkel bir çözüm olabilir ancak ben kovanları temizlerken elde ettiği balmumu ve propolis karışımını pürümüz ile iyice ısıtıp eriterek kapatıyorum. Hem doğal hem de ucuz bir çözüm oluyor. Şimdiye kadar açıldığını ya da işe sarıca gibi zararlıların girdiğini görmedim ama başka bir sakıncası var mıdır onu bilen varsa uyarsın, selamlar.