Konuların başlıklarından dolayı birbirine karışma olmuş.
Yanlış anlaşılma olmaması için yeni başlık açtım.
Konuların başlıklarından dolayı birbirine karışma olmuş.
Yanlış anlaşılma olmaması için yeni başlık açtım.
Sayın hocam bu başlığı açmanız isabet olmuş. Kovan çerçevesi başlığı altında yapmış olduğum bir yorumla Üyelerimizden Zafer Akçay’ ın haklı bir tepkisi ile karşılaştım. Bundan sonra çerçeveler hakkındaki yaşadığımız sıkıntı ve olması gereken isteklerimizi burada paylaşmak yerinde olacaktır.
Ölçülere dikkat tamam, birde malzeme satanlardan katlı kovan içinde çerçeve aldıysan dikkat etmeyince budaklı, çatlak, patlak çok çerçeve çıkıyor >:(
Kovan yapanlar hep benden gelip alsın diye ölçülerde değişiklik yaparlar.
Birde bizim ustalarımız mm cinsinden ölçü alabilme ve yapabilme özellikleri yoktur.
O yüzden ölçüleri genelde tam sayı olarak alırlar.
Çerçeve üst çıtasını 48 cm olarak yaparlar ama kovan dış ölçülerini değiştirmek istemediklerinden. çerçeve asılan yerlerini dolu bölümünü 12 mm ye düşürürler, kovanın burası çabucak aşınır kovan ömrü kısa olur. halbuki çerçeve üst boyunu standart ölçüde yapsa bu sorun olmaz.
Bulunduğum yerde çerçeve yüksekliğini standart dışı yapıyorlar her petek takılmasında altından şerit kesiyorlar.
Çerçeve ve kovan almaya giderken bütün TS 3409 ölçülerini bileceğiz veya bir kağıda yazacağız, elimize metremizi alıp gideceğiz.