Dostlar Merhaba!
Ülke olarak eksiklerimizden biride dil bilmememek (öğretmen olduğum halde çok zayıf) bazı yabancı formlarda ingilizce,almanca …dillerinde şekilli faydalı bilgiler var.Ama bunlardan yararlanamıyoruz gerçi değerli dostlarımız abilerimizin katkıları oluyor ama sayfalar dolusu bilgiyi de sormaya çekiniyor insan;
Google translatede çözüm olmuyor.Acaba ortak bir akıl oluşturarak bu sorunu nasıl çözebiliriz.
Saygılar sevgiler.
Çok mühim bir konuya parmak bastınız. Acaba forumda orta derecenin üzerinde ingilizce bilen bir arkadaşımız var ise bu konuya çare olacaktır diye düşünüyorum!
Bir müddettir il dışında olduğumdan yazmaya ara vermek zorunda kalmıştım. Yarından itibaren arkadaşların bildiklerini hatırlatmaya ve vurgulamaya devam edeceğim.
Hayırlı ve bereketli sezonlar..........
Enerjinizi forumu okumaya harcasanız iyi olacak bu benim size tavsiyem,çünkü çok geriden geliyorsunuz.
Okumuş İbrahim hocam okumuş.
2008 de kayıt olup 1 gün 6 saat okumuş.
Yiğit i öldürsende hakkını vermek lazım.
Az kaldı,
Yakın zamanda 1000 “çıta” satış siparişini verir ve bir sene ortadan kaybolur.
Değerli Arkadaşım: Haklısınız,ama daha Türkçe bilmeyenlerimiz ve anlamayanlarımız varken ikinci bir dilden bahsetmek biraz lüks olmuyor mu? Ben mazeretlerimi belirttiğim halde İbrahim Hoca ve Mehmet Hoca halen anlamamakta ısrar ediyorlar. Anlattıklarıma onları ihtiyacı olmaya bilir ama hayat devam ediyor yeni nesil arıcılara bu bilgiler gerekli ve temeldir. Herkes ihtiyacı olan şeyi alır gerisine dokunmaz.
19.Arıcının yanında arıcılık malzemeleri(körük,çerçeve pensesi,bıçak,fırça,sır tarağı,el demiri,küçük çekiç,2 veya 2,5 lik çivi vs..)kalemi ve ajandası devamlı yanında olmalı, bunlar olmadan çalışmaya başlamamalıdır.
20.Arısını çoğaltmak isteyenler; en uygun zamanı takip etmeli(Sıcak bölgelerde kışlatanlar için 15-30 mart,diğer bölgelerde kışlatanlar için ise 15-30 nisan arası).
Gelişen ve güçlenen 10 çerçevelik kovanı belirtilen tarihlerde;her kovana bir kapalı yavrulu,bir günlük yumurtalı ve bir arılı ballı çerçeve gelmek kaydı ile anaç kovanda 4, diğerlerine 3 adet çerçeve gelecek şekilde bölüm yapmalı, var ise anaç kovanın çerçevelerinin sonuna bir adet kabarmış mum ve bir ham mum koymalı,diğerlerine birer adet ham işlenmemiş mum koymalıdır. İmkanı olanlar bu kovanları en az 7 km.öteye uygun bir yere götürmeli, 3-5 gün sonra geri getirmeli, imkanı olmayanlar anaç kovanı en fazla yarım metre yerinden sağa veya sola kaydırarak yerleştirmeli,bölümlerden birini anaç kovanın yerine koymalı,diğerini onun yanına koyduktan sonra kovanları şurupla beslemelidir.
Devam edecek……
Hayırlı bereketli sezonlar.
Sayın Devam Edecek Abdülkadir bey,
Profesör ile Seyis’in bir konferans hikayesi var. Bilir misiniz?
Pazardan yine kendi aklını alıyor insanlar.
HB
Okumuş…
Diğer konuda (propolis tuzağı) Okunmuş. Genişletilerek aktarılmış. Bravo öğreniyor. …
Abilerim,
Bu ürünün ne oldugunu bilen varmı?
google amca ceviremedi…
Böcek yetiştirmek için hocam,
Kelebek örnekleri var nette
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160124/95225e1038dc90a820b062fc89531a1c.jpg
Mehmet bey,
Galiba sunni dölleme ile alakası var gibi ama çözemedim…
Böceklerle ilgili olduğunu görünce, benim de ilk aklıma o geldi,
Hayırdır aklında arılar ile ilgili bir çalışma mı var diye soracaktım
Galiba spermi alınacak erkek arıları bekletmek için kullanıyorlar