ben istanbulda arıcılık yapmaktayım fakat akım zamanı ne zaman bilmiyorum,halil abi dicek o zaman gelsin anlarsın,ama merkeze yakınım akasyalar çiçek döküyor iıhlamurlar tomurcuk neye göre anlayaayım şimdiden teşekkürler.
sandığı aç petekler beyazlamaya başlamışsa birde petek gözlerinde ışıldama varsa bal akımı başlamıştır hocam
Abdurrahim bey desene ben bal akımını yarı etmişim haberim yok
Halil abinin bu konuda güzel bir sözü vardı: “Bal akımı hızlanınca sağır sultan bile duyar”
yer istanbul bir ucu şile bir ucu silivri
bazen 20 kilometre bile çiçeklerin açmasında farklılıklar yaratırken senin soruna nasıl cevap verelim
bulunduğum yerde kanola ile başlayan akım akasya ile devam etti şu an yavaşlamaya başladı
kısmetse ayçiçeğinde tekrar hızlanır
geçen sene azda olsa kanola balı almıştım seneye Halil abinin koloni yönetimini uygulayıp daha fazla kanola balı alabileceğimi düşünüyorum.artık arıları başıboş bırakmak yok
Nersindesiniz İstanbulun?Ihlamur ve Kestane olmadan Bizim Beykozda bal akımı olmaz,petekler beyazladımı evet,cerceveler ışıldadımı evet,kovanlar ağırlaştımı evet,sarı sarı bal ışıltılarıda var evet,ama olmaz işte bizim buralarda sırlama olmaz yeterli sırlama olmaz,ıhlamur ve kestane kokusuda pişirmeside çayıda şahane balıda şahane.
mustafa bey ben sultanbeyli arıcılık yapmaktayım,çevremde kanola yok tabi geneli akasya gördüüm kadarıyla dediniz gibi peteklerde ışıldama var balda var fakat sırlama yok dediniz gibi 3gün önceyle 3 gün sonrası birbirini tutmuyor buranın balıda nerden getiriyor anlamıyorum eşkimsi mayahoş bir tadı var ama tam zamanını bilmiyorum,bu sene ilk defa halil beyin,koloni yönetimini uyguluyorum aslında zamanını bilsem tarlacıları iki kovanı bir kovana birleştircem.
[URL=http://img820.imageshack.us/i/fotoraf004e.jpg/]
http://img820.imageshack.us/img820/9272/fotoraf004e.jpg
[/U
Herkese Hayırlı akşamlar. arılığımın bulunduğu yer yamaç ve çam ağaçları var,burada genelde haziran 15 ten sonra nektar akımı olduğu buradaki arıcılar söylüyor.
Benim sorum şu bu yamaçlardaki çam ağaçlarından çam balı almak mümkün mü? ne zaman sağım yapsam uygun olur?
ahmet bey bildiğim kadarıyla çam ağacının olması önenli değil çam ağacının üzerinde yaşayan basra böceğinin olması önemli o varmı.
sayın Aksoy05,acemi bir arıcıyım 2011 de başladım.basra böceği nasıl olur bilmiyorum.
siyah küçük böcekler ise kastınız bir bakayım.daha doğrusu ne zaman bakılmalı yani nektar zamanı mı?
çam ağaçlarında ki böçek ler siyah değil pamucuk içine girmiş sarı renkte bir kurtçuktur şuan o çam böceklerin üreme dönemidir anlamanız için çam ağaçlarına bakın böyle ve sanki kuşlar tünemiş ve pislemiş gibi olur işte o çam böceğidir varsa çam balı olur ama çam balıda her yerde bal yapmıyor genelde ege ve marmaris civarındaki çamlarda oluyor ve bu bal dünyada türkiye ve yunanistanda üretiliyor
Abdurrahim Bey teşekkürler ilk fırsatta bakacağım.
peki bu basra böceği diğer ağaç türleri içinde geçerlimi yoksa sadece çam ağacına mı mahsus?
aynen sadece çam
Forumda ararsanız çam balı ile ve pamuklu koşnil konusu işlenmiştir hemde fotoğrafıyla birlikte,oradan tanıyabilirsiniz kolay gelsin.
yaprak bitleride tatlı sıvı salgılar.yaprak biti olan bitki ve ağaçları incelerseniz karınca ve arıların buralara yöneldiğini görürsünüz
arıdan yola çıkıp nerdeyse tüm kainat bakacağız.ne mübarek bir canlı.
yaprak bitleride tatlı sıvı salgılar.yaprak biti olan bitki ve ağaçları incelerseniz karınca ve arıların buralara yöneldiğini görürsünüz
arıdan yola çıkıp nerdeyse tüm kainat bakacağız.ne mübarek bir canlı.
Allah’ın tamamen bir mucizesi…hayatını adasan ne arıyı ne kainatı anlayamazsın işte…