Asıl amacım hobi ve haftasonu sabit arıcılığı olduğu için, seçtiğim ve farkında olduğum bir tasarımdı hocam.
Uçma tahtası açısından taşınması zor, çok yer kaplıyor.
Uçma tahtası seyyar ve ilave ekipman olduğu için, kovan ile birlikte taşınmasına lüzum yok hocam. Evet, ek yer vs. açısından çok haklısınız. Ayrıca, masiv olduğu için, baya ağır.
Katlar üstüste konulurken kayma olur pervaz veya benzer bir uygulama yok, mandal bile takılabilir
https://lh3.googleusercontent.com/kzSQuphdBfCjZ3qrS_Q6ppFOGOv3-3lVuQ3D4_-GhXMBoICfujzU86ZXr0LKiwU67Akw40OrZXkLksyCuNLk73m_LeGHPDpCqLADD-qr07P_3-jdNlabCZAg3IcqeKb3YPnyrJ-QCc7nJvKfEgsCUDmJQ6-c15wdpaL9yPbrW_mRsbe6WSjawVcoqazacWJJ6ujWHgIO0Dyo_fqWjO8QqjBg5vGnkbZwynx7nFdfKkYcCZsafmEpeDYiw6WnoFfbxoOHCLqeEBzRFvo9A1WWhwod4keaSPeVhiHl4-GpzMbAw1mFRojCtRok2tbbGi5bn_5_lVeaSOz-RLBD5MG2Ym8V_oyb2AngViPDPtLGu1EaEhnAlyJNFcFytP5GWxpxCWikZOo0WGwzP3PBBLDRXxigOztVgKN0jdoMPp7AQzR66o26o78o_0hYQk45Vq1JMBre1w1S9RnpFPKV2Ovn493Q-Y_ancXtUjhTMuZ7_5AleRY-jexGTss28TN22zdNFiZLIZp-2WMbXOa46Px9VUOahANDC4oLDGv86ChzkyOMj0jO1G6SjS6hnJpia0oh2C6PMaX7M8Q9zi-4Dk6HP6XxmHOf5lIdsEK1yC9z8TqX92BZ28hGvkdIYQi9UEY=w506-h673-no
Evet, haklısınız, o sebeple eğer bir taşıma olacak ise gerdirme bağlantıları uygun olacağını düşünmüştüm.
Almanlara dikkat ediyorum, özellikle dr.G.Liebig favorimdir, gayet rahat bir şekilde gerdirme kemerleri ile işini görüyor.
Ayrıca propolis ile öyle bir kilitliyorlar ki hocam, şu ana kadar hiç ihtiyaç hasıl olmadı.
Basit yan tel kilitler düşünüyorum, kilitler sadece snelgrove bölme tahtası açısından sorun teşkil ediyor hocam, ıhtiyaç olmuştur, ekleneceklerdir.
Kanarya suluğu denilen elemanla uçma deliğinden besleme yapılırken sonbaharda yağma olması kolay olur.
Babam da görünce ilk uyarısı olmuştu.
Bunları genelde taze su için kullandım(özellikle bal akım ve sıcak dönemlerde), zaman zaman bal akımı öncesi dönemlerde doğrudan o bölgeden beslemeyi de denedim, aksine çok rahatlar be hocam, dışarı herhangi bir kaçak olmadığı sürece problem teşkil edeceğini de düşünmüyorum, kaçak hususuna özellikle dikkat ediyorum, nitekim 2kolonili kovanlarımda mecburen 200ml besleme ile şu kısa arıcılık deneyimimde henüz hiç problem yaşamadım. Aklımda hocam, teşekkürler.
Onları sisteme ilave etmemin asıl sebebi başkaydı, henüz uygulayamadığım bir yöntem için düşünmüştüm onları hocam, arıyı belli çiçeklere yönlendirme yöntemi, ancak dediğim gibi ikili aile beslenmesinde de çok faydalarını gördüm. Seneye, Allah sağlık, sıhhat, ömür verirse inşallah veya olmadı bir sonraki sene hocam, bölgemde ki karaçalı veya geven veya kekiğe ağırlıklı çalışacak kovanlarım/kolonilerim olacaktır inşaallah hocam.
Gerçek besleme ünitelerim, kovanların üstünde ve api 4lt kapasiteli sıvı/katı tavan yemliklerdir hocam. Ve tasarladığım, ilk protottipini ölçeklendirdiğim kuru, katı ve sulu besleme yemliğim de olacak inşaallah hocam.
Asıl bir kapalı şok besleme türü ile deneyimim oldu , ama bile bile bu problemi yaşadım hocam, wow, aklıma gelince tüyülerim diken diken olur hala, bir başka sefer anlatırım, o kadar korktum ki, video çekmek bile aklımın ucundan geçmedi, bir pazartesi günüydü ve toplantılarımı da iptal ederek tüm gün itfaye misali sulamıştım kendilerini
Teşekkürler Murat Bey.
…send from my device with using Tapatalk Pro