Forumda İnternet Üzerinden Canlı Konferans Yapma...

İbrahim abi öncelikle şuna açıklık getireyim, amacımız forumun yönünü değiştirmek değil,

forumu bir buçuk senedir aralıksız takip ediyorum.

Forum keyifli ve bilgi kaynaklarıyla donatılmış. :slight_smile:

Ben her şeyi bu forumdan öğrendim. Burası açık ve net…

Bir örnek verecek olursak;

Bu ay ana arı üretimi hakkında 1 saat konferans verilebilir…

Ustalarımızın belirleyeceği konularla devam edebiliriz diye düşünüyorum.

Gayemiz birbirimizle konuşmak olsa telefonda konuşuruz.

Burada ki amaç, bir veya birden fazla anlatımcıyı birden çok kişiyle dinlemek… :slight_smile:

Eger amac tek konuda toplu sesli bilgi aktarimi ise : yapacak kisi yapar ses kaydini ve yukler siteye , kulagi obur elle gostermeye ne gerek var; ) Kayit ya sesli olur yada ses ve goruntulu.

Bu işe yararsa ozaman bu prokramlar neye yaratıldı? :smiley:

BU BAŞKA KONU O BAŞKA.

mantikli gorunuyor :slight_smile: neden olmasin en azindan foruma çok fazla yeni katilim saglanabilir yahut dahafazla takip saglayabilir

Bu fikri desteklemiyorum.

Forumda ilgili konu başlığını araştırınca yıllar öncesinden yazılmış sağlıklı bilgilere ihtiyaç halinde kolayca ulaşabiliniyor. Bu sistemde bir saatlik kayıtta bile istediğimiz bilgileri bulmakta çoğumuz zorlanırız. Bir süre sonra işe yaramayan bilgi kirliliğine döner.

Zayıf bir ihtimalde olsa gruplaşmalar oluşur. Bazıları kendini dışlanmış hisseder.

Yanlış örnek örnek olmaz. Bu programlar niye yapılıyorki örneği bence forumumuz için geçerli değildir.

Çeşitli ofislerde çalışan insanlar bu programla akşam toplantısı yapıp konuşmaları forum tabanı için referans olamaz.

herkesin bakış açısına göre değişir madem herşey kayıtlı kitaplarda duruyor bir bakıyorusunuz şu üstadın şu konuda konferansı var sorularıda yanıtlayacak kimse çıkıpta arkadaşlar neden oraya gidiyorsunuz saten adam kitap yazmış alın kitabını okuyun sakın gitmeyin demek abes olduğu gibi herşeyide elinin tersi ile itip bizim bildiğimiz yaptığımız en iyisi demekde doğru değil forumun bilisimdeki gelişmeleride takip ederek donanım olarak geliştirmek bizlerinde görevi olmalı bence.

Yeni bir arici adayi olarak ben fikre katiliyorum…

Fikri en basindan iyi ya da kotu degerlendirmekten ziyade …bir defalikta olsa denenebilir diye dusunuyorum…

Zaten gidisat kendini sonralari belli eder…arz ve talep

Bu olmadi video yapilmasi daha kolay ve zamana yayilabilir…sadece bu forum uylerinden video arvisi olusturulabilir…

Bir uygulamayi gorerek ogrenmek gibisi yok…orn:-yapay ari bolme videosu, kovan degisimi videosu…gibi…

Internette bir suru var fakat hepsinde adam ya atletli sov yapiyor ya da en buyuk arici benim i oynuyor…

Farzedekim;

Program kuruldu, konferans konu başlığı altında konferans yapılacak duyurusu yapılır…

Örneğin;

Konuşmacı : Mehmet Gençünal

Konu: Oksalik asit buharlaştırma

Tarih: 15 ocak 2014

Saat:16:00

Konferans salonuna giren herkes chat room havasında ileti yazıp soru sorabilir, konuşmacı kameralı yada kamerasız anlatımını yapar ve yazılanlarıda takip ederek sorulara cevap verir. Bu şekilde konu bölünmez, her isteyen mikrofon açıp karmaşık bir ortam oluşmaz.

Ve her konferans sonunda bu konferans arşivlenebilir (mümkün mü? bilmiyorum), Halil abinin dediği gibi sözde uçmamış olur…

Katılıyorum…

Nette(Türkçe paylaşımlar), adam gibi bir anlatım bulmak zor…

Yarım yamalak yapılmış videolar mevcut…

Atleti çıkaran vatandaşta var, korktum izlerken donuda çıkaracak diye ama çıkarmadı şükür…

Hiç estetik olmayan görüntüler, bal özünün yoğun geldiği ilkbahar döneminde bende maskesiz açıp kontrol edebiliyorum, soyunmamızmı lazım…

Reklam kokan hareketler bunlar hocaam… :smiley:

Forumlar her zaman diğer teknoloji tekniklerinden daha çok ilgi çeker cazibe merkezi olur.

Türkiyede ve dünyada büyük kitlelere ulaşan siteler özellikle forumları sayesinde büyük kitlelere ulaşmaktadırlar.
Canlı forumların ne gibi bir czibe merkezi olacağı çok belirli değildir.
Katılımcı sayısını net bir şekilde düşürür.Hatta bir miktar meşakkatli ve külfetli bile olabilir.
Kolay ulaşılabilirliği olmaz pratiklikten uzak olur.Yazıp çıkıyoruz tekrar giriyoruz bu pratik bir yöntem.
Ayrıca yanlış anlaşılmalar hukuki sonuçlar ve tatsızlıklar her zaman olasıdır. güvenlik ile ilgili sorunlar doğabilir.
Arıcılık.gen tr. sitesinin canlı forum hizmeti olursa soğuk karşılamam ancak forumun kolay ulaşılabilirliği her zaman ilgi odağı olur.
Ben her zaman klasik forumlardan yanayım.

Burada yorum yazan kimsenin zannetmiyorum ki “forumu boşverin ayda bir video ya da tele konferans olur, onu dinleriz yeter” diye düşündüğünü…

Aramızda mutlaka iletişim konusunda uzman olan kişiler vardır. Ben şunu vurgulamak isterim ki her türlü iletişim şeklinin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.

Yanlız şöyle de bir gerçek vardır ki, iletişim ne kadar güçlü ve çeşitli olursa insanların bilgilerinin güncel ve dinamik kalma olasılığı o kadar yüksektir.

En güçlü iletişim yöntemi de tabi ki yüzyüze olandır.

Ancak herzaman yüzyüze iletişim için gerekli ve yeterli şartlara çeşitli sebeplerle ulaşılamayabilinir. Bu da alternatif iletişim yollarının önünü açar.

Ayrıca burada forum adına yapılacak toplantıların canlı olarak üyelerle paylaşılması veya yapılıp yapılmamasına karar verecek olan bizler değil, forum yöneticileridir.

Ancak ben şahsım adına, böyle bir imkan olursa bağlanıp en azından konuşulanları dinlemek isterim.

Konu başlığındaki fikri Halil abi, yapılacak toplantıyla ilgili “diğer iller sizin düşünceleriniz nelerdir” diye sorduğunda, ilgili konu başlığında ben yazmıştım.

Kadir kardeşim de, ayrıca bir konu başlığında konuyu gündeme getirince sonuna kadar desteklediğimi söylemek isterim tekrardan.

Arkadaşlar ön yargılı davranmayalım,

ilk deneme aşamalarını geçelim ona göre karar verelim.

Haftaya küçük gruplar halinde denemelere başlayacağız.

Denemelerden sonra alınacak sonuçla, konferans yapıp yapmamaya karar verebiliriz.

Kadir,

N’oldu bu konu?

Yönetimden izin mi çıkmadı?

Bu konuda yazayım.

Geçtiğimiz günlerde bir sunum izledim.

Hoşuma gitmedi değil hani…

Haydi hayırlısı bakalım olacak gibi duruyor

İnşallah olur…

Forum için çok iyi olacağını düşünüyorum

Forumda yazılan bir çok konu ( az )  üyelerin dışında  -- çok da takıp edilip 

okunmuyor - Yazılar çok güzel tabi bizlere çok şey kazandırdı …

Ali arkadaşımızın belirttiği gibi konu başlıkları ile birlikte üyelerimize ve daha sonra tüm

kullanıcılara hizmet verebilecek konu başlıkları ile anlatım bence harika olur …

Örneğin : KOLONİ YÖNETİMİ : Hail abi harika hazırlamış bunu görsel olarak

anlatılması arıcılara yeni başlayanlara çok faydalı olur …

Sakıncası :::: Forumu takıp edenlerin sayısında azalma olur bence seyretmek okumaktan daha kolay .......

Konferans sürekli değilde ihtiyaç halinde karar ile yapılacağından forumu hiçbirşekilde etkilemiyeceği inancındayım, hatta takibi dahada artırır…

Forumda konular belirlenir toparlanır bundan sonra konferansı olursa konu taçlandırılır…

Arkadaşlar,

Forumun daha az izlenmesi, daha az yazı okunması, sayfalara tıklama sayısının azalması gibi bir kaygımız yok.

Böyle bir kaygımız olabilmesi için, tık başına para aldığımız reklam yayınlıyor olmamız gerekir :slight_smile:

Ha bana derseniz ki, telekonferans yapalım, burada yazdıklarınızı online olarak anlatın, yan çizerim.

Çünkü, yazı yazmak pasif bir uğraş, gerçek yaşantımızdan bulduğumuz boşluklarda yazıyoruz.

Programlı birşey yapmak ise, buna özel zaman ayırmayı gerektiriyor.

Şahsen benim böyle bir uğraşı için zaman ayırma şansım yok.

Fakat, işin bu kısmını kotarabilecek, yönetebilecek arkadaşlarımız varsa, itiraz da etmeyiz.

Forumumuzun temel misyonu, ülkemizdeki arıcılık bilgisinin kayda geçmesi, yaygınlaşması, eski kuşaklarla yeni kuşaklar arasında bilgi aktarımı olabilmesi.

Bu misyonu kolaylaştıracak herşeye baştan kabul.

Sadece bu misyonun dışına taşıp, birşeyleri pazarlamaya yönelen, algı yönlendirmesi yapılan şeylere şerh koyarız.