Gezginci Arıcılıkta Kulübe mi yoksa Karavan mı?

Özellikle profesyonel arıcıların yaz sezonunda arılarının yanında kalmaları gerekiyor.

Bunun için arıcılar ne tür ekipman kullanıyorlar acaba? sorusunu sormak Sn. Vahit Ünal’ın isteği ile bana düştü.

Buyrunuz, bu konuda görüşü olanlar varsa okumaya hazırız.

Abi karavan kullananları da gördüm(içini görünce ağzım açık kalmıştı)sac barakalarıda.Yarı gezgincilik yapsak da en önemlisi jeneratör ve küçük çaplı buzdolabı.Devamında televizyon.
Herkes kendi maddi imkanları doğrultusunda konaklamakta, kamp çadırlarında kalanlar da var.Barakaların içi strafor kaplama olanlar çok daha iyi oluyor.Karavanlar sosyal faliyetleri devam ettirme açısından çok güzel.Gördüklerimi yazayım,küçük bir fırın ve buzdolabı,televizyon,duş kabini,bilgisayar güç kaynağı,jeneratör.Kullanan arkadaş jeneratörün bir deposunun iki gün yettiğini söylemişti.böyle bir paravan yada baraka tercih arıcıların.

Maddi imkan varsa iyi bir karavan konfor açısından daha iyi

Gezgin arıcılık bu evin arkanda gezeceksin kolay deyil.
Karavan konforlu iyide gezdirmek için bir külfet ek bir nakliyesi var .
Benim iki barakam var 2x4 ebadında 2 metrelik pılakalar halınde ,barakaların birini mutfak olarak kullanıyorum sağim zamanıda bal sağımını mutfak olan barakada yapıyoruz
Yatakhane olarak kullandığımız baraka çift kontrapılaktan araları sıtrafor ve sıkma köpüktenki içine böcek filan giremez ,sıcak ve soğukdan etkilenmiyor.
Barakalar kurulurken iki baraka arasında 3 metre kadar aralıkvar orasıda oturma yeri.
Bu barakaları iki kişi bir saat içinde sokup bir başka yere kurabıl
500 metre antrıgon kablomuz var lektrırkden faydalanabileceğimiz yerleri tercih ediyoruz.

Tek kasa karava dedikleri inan ki çok güzel oluyor. Ben de traktör ile çekilen tipte var. Yerine bir kurldu artık kıpırdatmak mümün değil. Malzeme deposu gibi oldu. Aslında fazla gezdiğim de söylenemez ya. Gidersek bir tek pürene. Ona da kamp çadırları hakikaten maceralı oluyor. Ama sac kulübelerin de kurulumu zor da olsa genişliği keyif verici. Kurup bozması ise ayrı işkence.
Ben kesinlikle tek kasa karavan derim.

http://image5.sahibinden.com/photos/87/92/37/23879237c33.jpg

Bu arada tek kasa değil de moto karavan deniyormuş…

Bence baraka daha doğru olur. çünkü karavanda dar alan olduğu için çalışmak zor olur doldur kamyonuna istediğin yerde indir rahat rahat çalış.

meslegimiz geregi biz karavan kullanıyoruz bazen arazide uzun kalıyoruz. karavanın yerını hiç birşey tutmaz . strafor kaplam olan ne sıcak nede soguk geçirir. maddi imkana gore buzdolabı banyo tuvalet herşey yapıyolar. hem arıları taşımayada kullanılır içi bi kamyon kasası kadar geniş olanlarıda var.

Bende kendime bir baraka türü bir şey düşünüyorum ama nasıl yaptıracağım konusunda çok kararsız kaldım. Karavan elbetteki tartışılmaz üstünlüğü var ancak maliyetide belli ben taş çatlasın bin 500 liralık bir maliyetli bir şey düşünüyorum. Bu konuda önerileriniz neler olur ?

Abdullah alaçaksın istediğin metrekareye göre kanallı sandöviç panel birbirlerine montelemek için köşebent yada demircinin önereceği bir formül uygulayacaksın kapı kısmı +pencere kısmı işlem tamamdır.

Diğer malzeme sıcaktan yakar,çürür,montelemek için profil ister vs.

benim tercihim karavandan yana tak arabanın arkasına git heryere . ;D ;D ;D ;D

Her arabanın karavan çekme yetkisi yok yollar eskisi gibi de kontrolsüz değil bunlar da dikkate alınmalı.

romörkor takabiliri tabi olacak yani.Hatırlattığınız için tşkler

Arkadaşlar imkanınız varsa karavan engüzel olur barakakurmakda iyi ama dünyanın nimetlerinden faydalanmak lazım arıcı arkadaşlar engüzel nimetlere layık çalışkan insanlar Rabbim yardımcıları olsun

Tabiki dediğiniz gibi karavan en güzeli ama fiatları da malum :slight_smile:

Bu arada bugün bir öneri geldi arkadaş çevremden…

Eski çıkma bir 50 Nc kasası bul yada kapalı transit kasası altına bir dingil bir şase en fazla bin liraya mal olur hemde çok güzel olur diyorlar.

Böyle yapılmış bir kasayı yasal olarak trafiğe çıkarmak için yapılması gereken işlemler neler?

Abi dediklerine göre ki ben bilmiyorum arkadaşların yalancısıyım 750 kg altında olduğu için herhangi bir ruhsat plaka gerekmiyor diyorlar

Aynı zamanda B ehliyet kullanıyor. Daha yükseğinde ehliyet de değişmesi gerekiyor römorka ruhsatta istiyor