1 senelik teorik takipten sonra nisan ayında nasipse kovanlarımı teslim alıyorum. 2 arkadaş ikişer kovan satın aldık. Nisan ayına kadar satın aldığımız kişi bakacak ve arı nüfusunu artıracak. Ben de bu arada arıları koyabileceğim yer araştırmasındayım. Resimlerini paylaşacağım yer beraber arı aldığımız arkadaşımın zeytin tarlası. Bu resimleri arıları koymadan sizinle paylaşma amacım burada sıkıntı yaşayıp yaşamayacağıma dair sizlerin görüşlerini almak. Arkam ve sol tarafımda aktif olarak ilaçlanan zeytin bahçeleri var. Kovanların uçuş deliklerinin direk karşısında ise boş bir bahçe bulunuyor. Buradaki ilaçlamalar arılarımızda ciddi bir sıkıntıya sebep olur mu, yol yakınken başka yer arayalım mı ?
Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum.
“Hakan DÜZ arılığı” başlığıyla açtım ki süreci en baştan beri buradan hikayeleştirelim. Forum kuralları açısından bir problem olacaksa değiştirebilirim.
hayırlı olsun. zeytin kaç kez ilaçlanır bilmiyorum. ilaçlamalar akşam saatlerinde yapılırsa olabilir aksi takdirde ilaç olayı sıkıntı. onun dışında yer güzel görünüyor
Zeytin ağacı Nisan ve Mayıs aylarında ilaçlama yapılır. Kışa girerken Ekim Kasım ayında ilaçlama yapılır. Kullanılan ilaçlar arıcı öldürür. Ama arı zeytinden faydalanmadığı için zarar az olur.
Bursa Kazıklı köyü burası. Açıkcası ben de net bilmiyorum. Kulaktan dolma bilgiye göre bazı yörelerde senede 10 kereye varan ilaçlamalar yapılıyormuş. İlaçlama saatini de tam bilmiyorum. Köylü de pek yardımcı olmuyor, bilgi vermiyor.