Hasan EFE Arılığı

Değerli Arıcılık Gen. Tr. ailesi. sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Doğayı canlıları çok sevdiğim için kanatlı hayvan olarak ARICILIK tan başlamak istedim. Malum daha önceleri bir çok hayvan besleyip bakıp büyüttüm Özellikle Civciv, Kaz, Hindi, Koyun ve Keçilerim vardı. ilerleyen zamanda Memur olunca apartmanda hayvan beslemeyince sadece Muhabbet kuşu ile yetindik. Küçük yaşlarda söğüt ağacının dalından aldığımız arı ile sepet kovanlarla başlamıştık ailece. Üniversiteye gidince arılar zamanla söndü. Kısmet 24.01.2014 tarihinde almış olduğum bir kovan ile başlamakmış. 2013 yılında Arıcılık kursu alarak arıcılığa ilk adımı attım. Şimdi bir kovanımı Sağ olsun değerli hocalarımız sayesinde ve Koloni yönetimini defalarca okuyarak ve de uygulayarak 14 kovan yaptım. Ancak iş gereği arılarıma bakmak için fazla zaman bulamıyorum. Haliyle bu yılda yağmurlu geçmesi beni biraz zorladı. Her gün yeni bilgiler öğrenmek deneyim kazanmak çok heyecanlandırıyor. Hele birde ana arıların çıkışını seyretmek başka zevkli ve heyecanlıydı. Ana arının yumurtlama sahnesini de izleyerek görmek başka bir zevkti. Ana arı önce kafasını sokup sonra arkasını sokup yumurta bırakması sonra hemen yandaki göze yumurta bırakması beni çok etkilemişti. Tek üzüldüğüm, kovan açıp kapatma esnasında bazı arıların ezilmesi.
Bu sene bal almadan belki bir kaç çerçeve olabilir. Ancak tadımlık polen alıp baharın yedik. Bu güzel aile sayesinde olmasıdan dolayı da ayrıca teşekkür ederim.
Şimdi sonbahar bakımlarına hazırlıklara başladım. Formik asit, bal sezonu sonunda deneyeceğim. Kışa sağlıklı ve yeni doğmuş yavrularla girmek iyi olacak. Şubat ayında kanatları olmayan arılar vardı. şimdi hiç olmaması güzel. Sanırım ilk kovanıma varroa ilaçlaması iyi yaptığım için kovan hızla gelişti ve böldüklerimde hemen hemen hepsi 8-10 çerçevelere ulaştılar. 1 tanesine kat attım 3 çerçeve bal yaptı. Sıra geldi Resim yüklemeye zaman bulunca onu da yapacağım.
Arılığım zaten ormanda meşe ağaçlarının altında.
Şimdi Tarım Müdürlüğüne arıcılık işletmesi almak ve kovanlarımı kaydetmek için müracaatta bulundum. Orman müdürlüğü de telle çevrili yeni ağaç dikilmiş alan tahsis edecek. Ben hem ağaçlara, hem de telleri kesmesinler diye oraya bakacağım. Sözleşme yapacaklarını söylediler. Bende tutmayan fidanların yerlerine ve ormanda olan boş alanlara kestane ağacı dikeceğimi söyledim. Tarım Müdürlüğü ve Orman Müdürlüğündeki görevliler sevindiler.
Şimdi arılarımın bulunduğu ormanda bulunan ağlat ağaçlarının bir kısmını armut aşlamıştım. Bu yıl yaptığım aşıları tarım Müdürlüğünden gelip gördüler. seneye belki armut bile yiyebiliriz. 2015 te daha çok armut aşılayacağım. Doğaya katkılarımız sürecek. Ormanların bazı bölümlerine dikensiz Böğürtlen ve Ahududu ekeceğim. Bu sene daldırma yöntemiyle bazı fidanlar köklendirdim. Doğaya katkılarımız sürecek. Bir de şu doğaya bırakılan fabrika atıkları olmasa. sadece biz insanlar değil bütün canlılar bu atıklardan şikayetçi. Ancak eylem yapamadıkları için sesleri duyulmuyor. Hani orman yangınında can kaybı yok şükür demeleri yok mu. Sadece insanlar mı canlı, ormanda canlı yok mu
Arıcılık gen. tr. ailesine verdikleri değerli bilgilerinden dolayı tekrar Teşekkür ediyorum. iyi ki varsınız. Güzel bir aile
Saygılarımla

Forum arılığınız hayırlı olsun.

Resimleri bekliyoruz.

Hayırlı olsun. Doğa için bir şeyler yapabilmek çok güzel. Yolunuz açık olsun.

Hasan bey çalışmalarınız çok güzel elinize sağlık

Tebrikler

hasan bey hoşgeldiniz arılıgınız hayırlı olsun.selamlar…

Çalışmalarınız ve arılığınız hayırlı olsun.

Hayırlı uğurlu olsun, güzel bir hastalığa yakalanmışınız.

hasan bey, arılığınız hayırlı olsun, ayrıca doğa için yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı kutluyorum,bu çalışmaların artarak devam etmesini ve arılığın fotoğraflarını bekliyoruz.selamlar.

Helal olsun…


http://i.hizliresim.com/2v8ZAd.jpg

İlk kovan


http://i.hizliresim.com/WW1YBN.jpg


http://i.hizliresim.com/72MAEr.jpg


http://i.hizliresim.com/rYZEgM.jpg

Daha önceki zamanlarda çektiğim resimlerden bazıları, sıra yeni çektiklerimde


http://i.hizliresim.com/mq1EE8.jpg

Şubat - Mart ayında 1 adet kovan olan ormanlık alan yazın yemyeşil ve çoğalmış kovanlar. 2. arılığım da şehrin biraz daha uzağında ve orman içerisinde. Hızlı gelişen kovanlar oraya taşınıyor. Fotoğrafta görülen arılıkta bölmeler yapılarak şurupla beslenerek gelişmesi sağlanıyor. Gelişince Ormanda olan 2. arılığa.

http://i.hizliresim.com/EQ53Rg.jpg


http://i.hizliresim.com/y2LV0N.jpg


http://i.hizliresim.com/jzVBg9.jpg


http://i.hizliresim.com/V2vEzP.jpg

Baharda yaptığımız aşılardan bir resim. Aşıların son halini fotoğraflayıp yayınlayacağım, Bayramdan sonra

Sayın Hasan EFE:

Aşı çelikleri en çok 2 veya 3 göz bırakılır, onlardan güçlü sürgünler çıkar ve beslenir.
Bir çeşit gücü tek noktaya yöneltme gibi…

Çalışmalarınız ve arılığınız hayırlı olsun.Resimler güzel.

Hayırlı olsun…

Arıcılk.gen.tr. ailesine Teşekkür ederim.
Sayın arkadaşlarıma iyi dileklerinden dolayı da Teşekkür ederim.

Ormanların azalması ve Düzensiz şehir planlamaları. Ormanları yok etmeleri, doğanın dengesini bozduğu için sonuçlarını ‘Kuraklık ve Mevsim değişiklikleri olarak’ görmeye başladık. zaman içerisinde çevre kirliliği ve yaşanamaz doğa ve yaşanması zor şehirler olarak karşımıza çıkmaya başlayacak. Canlıların yaşayabilmesinin en temel ihtiyacı olan oksijen, temiz su ve Temiz ‘Zehirlenmemiş’ Toprak olduğu gerçektir. Biz insanlar bunları yok etmemeliyiz, Kirletmemeliyiz.
Biz insanlar yüksek yaşam standartlarını hepimiz istemekteyiz. Malum teknoloji hızla ilerliyor. Ancak bu hızlı ve rahat yaşam standartlarını bir düzen içerisinde yapabilirsek, ileride oluşacak sorunlara bu günden çözüm bulmuş oluruz. Ağaçları keserek, ormanları yok ederek betonlaştırırsak. Bazı zorunlu ihtiyaçları karşılamak adına bunları yapmalıyız dersek, sorunlar daha bu günden başlar. Örneğin kuraklık veya dengesiz yağmurlar yağması ve aniden dolu yağması gibi. Şehirleşme ve bu şehirleşmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Bazı su kaynaklarını ve derelerin yataklarının yerinin değiştirilmesi sorunlar doğuracaktır. Bu uzun bir konu bu konu hakkında detaylı konuşulabilir.
Amaç yapılan iyi şeyleri eleştirmek değildir. Sorunsuz ve planlı yapmak. Ormanların içerisine çok bina yaparsanız orman özelliğini yitirir, sadece yeşil ağaç olarak kalır. Ormanın dengesini bozmayacak kadar bina yapılmalı. Rüzgarların akımlarını kesecek şekillerde yüksek binalar yaparsanız. Orman içerisinde de olsa İklimi değiştirirsiniz. Neyse Bu konular hakkında çok şeyler yazılır. Amaç iyi yapabilmek olmalı. Hem de her şeyi. hem Şehirleşme , hem sanayileşme olmalı ama ormanlar meralar da korunmalı.

Bu yıl 2014 mart ayında ağlat ağacına yapılan aşı. epey büyüdü.

http://i.hizliresim.com/lBjzJg.jpg

aşı nın arkasında ağlat ağacı dalları var. Tüm ağacı bir den aşı yapmıyorum. Her yıl bir dalını aşılıyorum. Genç ağaçlar daha çabuk aşı tutuyor. Hızlı büyüyor. Eğer aşı yaptığım dal kırılırsa aşı yapılmamış dallar ağacı besliyor. Bir daha ki yıla diğer dallarını aşılıyorum.

http://i.hizliresim.com/8mZ9kd.jpg

önceki yıllardan yapılan aşı

http://i.hizliresim.com/Z2kAJA.jpg

Bu sene dolu çok yağdı bütün armutlar yaralı. Mahalle çocukları dolu yarası olan armutları yiyecekler. Gerçi bir çoğunu yeşil yeşil koparmışlar. Ormanda Mor incirler ektim. bir kaç sene içinde meyve verirler. Ancak çobanlar koyunlarına kırdırıp, ezdiriyorlar. Onlarla zaman zaman görüşüp rica ederek kollamalarını istiyorum. Ben bu ağaçları sizler için ekiyorum diyorum. Herkes Meyvesinden yesin diye. Bir de yabani vişneler var, onlarda çok arsızlar. Kendiliğinden çoğalıp ormanı süslüyorlar. Bu yıl çocuklar vişne meyvesi koparmış ben göremedim meyveleri. Doğaya katkılarımız sürecek.

http://i.hizliresim.com/q9MmPD.jpg

hasan bey ALLAH sizden razı olsun .
elleriniz dert görmesin sevgi ve selamlar…