hasat sonu petek kabartma

arkadaslar merhaba! ben hasat yaparken zaiat oldu peteklerde kirilna vs. su an ham petek versem kabartirmi? ariya besleme yapiyorum

**Forumumuzdan ustaların tavsiyesi üzerine, Hasat yaparken Süzme makinasına çerçeveleri koyup, 6-7 sefer kolu çevirip, biraz süzdükten sonra hemen durdurup, çerçevelerin diğer tarafını çevirdim.çevirdiğim tarafı tamamen süzdükten sonra , yarım kalan, çerçevelerin diğer kısmını çevirip kalan kısmını süzdüm.

Hiç kırılan olmadı…

Hasat sonrası arılar kırılan peteklerini tam olarak kabartmazlar, çünkü güçlü balözü akımı yoktur.

Hasat sonrası ancak kırılan yerleri yarım yamalak onarım yaparlar.
Kırılan yerlerin tabanını birleştirirler petek gözlerini işlemezler.

Petek kırılmamışsa sır tarağı bozulmalarını düzeltirler, baharda kullanılacak duruma getirirler.

abi ilk hasat bayramin ilk gunu alelacele siralma taragi yok birde acemilik neyseki okadarda asiri zayat yok .murat hocam sag ol

Murat AKIN abinin dedikleri çok doğru.sağımdan sonra tamir ettiler ama 9 numarada ve katta 1 adet temel petekler haziran sonundan beri olduğu gibi duruyor yarım milim bile kabartma yok.deneme amaçlı tutuyorum polen geliyor yavru durumu ilkbahar gibi dedim ama nafile.bu hafta içi kabarmamışları ve yarım kabarmışları alacağım.hürmetler.