Merhaba https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=13360.0 buradaki konumda kendi durumumdan bahsetmiştim. 20 yıllık arıcı abimin arkasından yaz dönemi için Ağustos başlarına kadar durmak için arılarımı İzmir Tire HasanÇavuşlar köyünde bir ariziye taşıdık. Yaklaşık 20 gündür arılar burada aşağıdaki youtube linkinde arıların uçuş videosu var.
Bölge de yoğun bir şekilde şuanda geçmek üzere olsa da Hayıt ağacı ile pamuk ekimi ile Su kanalındaki sazlıklarda sarmaşık benzeri çiçekli bir bitki baya bi arı konuyor pamuk yavaş yavaş çiçek açmaya başlamış. İnşaallah güzel olur.
2-3 seferdir kovanları açtığım 4-5 kovan kapağı altında akrep denk geliyor. Akrebin arıları herhangi bir zararı varmıdır?
Pamuk balı konusunda tecrübeli arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi?
Bu hafta arıları pamuk tarlası yakınına bırakmayı düşünüyorum.
Hayıt bitkisinin farklı yörelerde başka bir adı var mıdır? Ben hayıt bitkisini tanımıyorum.
Lenovo A6020a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arıya akrebin bir zararı olacağını sanmam. En fazla birkaç arı yer. Asıl akrep size zarar vermesin. Aman dikkat edin.
Ben hayıt pamuk ve o sarmaşığın olgu şu dönemde bal aldım müthiş kokusu ve aroması var
MUSTAN
Elinde tohumluk hayıt olan var mı? Yada nereden temin edebilirim?
2 senedir aktarlardan aldığım tohumlar çimlenmiyor. Ne denediysem olmadı. İngilizce kaynaklardan da araştırdım fakat olmuyor. Aktarlarda tohumların çok uzun süre bekledikleri için sanırım.
Dere kenarlarında yada dağlık bölgelerdeki kurumuş dere yataklarında yetişen hayıtlarda yaz sonunda tohum olur.Ben memlekette olsam hayrına gönderiverirdim muğlada hayıt yaygın olarak bulunuyor.Fakat aklınızda olsun sulak yerdeki hayıtlar bal vermez.Bal veren hayıtlar kurak dağlık bölgelerdeki hayıtlardır.Hayıtın çok kaliteli balı olur aromasıda hoş kokulu olur.