neo24
Nisan 4, 2014, 8:44ös
21
hırçın olan kolonimin,1-2 gün içinde kovanını değiştireceğim,bol duman verdikten sonra hala hırçınlık yaparlarsa üzerlerine şerbet püskürtsem faydası olur mu?
ya da başka ne yapılabilir?
not: 15 saniyeliğine poşette şurup verirken bile 15-20 tanesi birden saldırıyor.
hırçın olan kolonimin,1-2 gün içinde kovanını değiştireceğim,bol duman verdikten sonra hala hırçınlık yaparlarsa üzerlerine şerbet püskürtsem faydası olur mu?
not: 15 saniyeliğine poşette şurup verirken bile 15-20 tanesi birden saldırıyor.
Hakan abi, ırktan da olabilir, belki stoku yoktur ya da dışarıda bir şey getiremiyordur…
Hırçınlığın sebeplerine bakmak gerekir. Açlıktan dolayı bir sıkıntı varsa dumanda işe yaramaz.
Şerbet her zaman risklidir. Yağmacılık riski var.
En önemlisi biraz fazla kaçırırsanız arının kararıp ömrünün kısalmasına sebep olursunuz.
Birde tabiki ıslak arıyı asla yere silkmemek lazım. Dikkat edin.
Arıları toza bulayıp ölümlerine sebep olursunuz.
Sadece su kullanın. Onuda az miktarda sisleme olarak.
Yeni aldığım kolonilerden biri çok hırçındı. Kovana tık etsen bir tas arı birikirdi uçuş tahtasında.
Kovanı yeniledim, stokları tamamladım, düzenli besliyorum. Mum gibi oldu diyemesem de ilk halinden eser yok.
Hem bu koloni diğerlerine göre çok hızlı, savunması güçlü.
Bunu bölerek çoğaltmayı planlıyorum. Çünkü iyi çalışıyor.
neo24
Nisan 5, 2014, 10:15ös
25
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar…
sebebi açlık olabilir mi? bilmiyorum, geçen sene de vardı hırçınlık ama bu sene daha da artmış gibi…
yaklaşık 20 gündür toplamda 6 litre şerbet ve 1 kg kek verdim bu kovana,
beni korkutmasa daha fazla şerbet verecem ama
su püskürtme aparatım var onu kullanayım bari…
polen tuzaklı kovana aktarayım polenini alacam bunun ceza olarak
system
Nisan 5, 2014, 10:36ös
26
Hakan bey,gece bu kovanı rahatsız eden bişeymi var acaba.
neo24
Nisan 5, 2014, 10:45ös
27
şimdi bakıp gelesim geldi valla
bilmiyorumki diğer kovanlarla beraber bahçede duruyor,
Hasvet
Nisan 6, 2014, 6:58öö
28
Toprak seviyesine yakınsa gece kirpi rahatsız ediyordur. Kirpi arı yemeyi sever.
hakan sık kafasını gitsin