Hırçın arı

Benim gözlemim genç popülasyon az olunca daha bir hırçın oldukları yönünde. Öbür türlü sanki esas mesleği başkaymış da mecburi kovanda takılan ustalar gibi huysuzlanıyorlar. Bu durum hırçın arınin bala meğilli olmasını açıklayabilir.

Bir başka gözlemim arıları orta gerilimin altından ayçiçeğine kaldırınca daha sakinledikleri ama, bu örnek bal akımının sakinleştirici etkisinden de olabilir

Bir başka durum eğer hırçın arının bölmelerinin bazılarının gene hırçın ağırlıkla da sakincene olmalari. Bu da pirana gibi kalabalık olduklarında daha saldırgan olduklarını, sayıca azaldıklarında daha sakin aman ses etme modunda oldukları. Kalabalıklaştıklarında bir daha yazmak gerek.

Bir başka gözlemim, özelikle, ilkbahar beslemesinde şuruba vitamin eklendiğinde nisbeten daha sakin bir sene geçirdikleri. Bu sene aldığım anaclar ve satan kişinin arilari bu sene genelde yakın durdu. Ustadan aldığım intihar komandolarına vitaminsiz şerbet vermedim. Sonuç olumlu. Usta da bu sene maskeli çalışmaya başladı…

Yani, kolonide yaş ortalaması yükseldikçe hırçınlıkda artabilir. Çevresel, faktörler de önemli olabilir ama ben o kadar da önemli olduklarinı düşünmüyorum.Nüfus zayıfsa hırçınlık azalabilir. Hırçın arıdan alınan bölümler hırçın olabilir de olmayabilirde, babasına bakmak lazım. Bence vitamin de arıları bir nebze de olsun sakinleştiriyor.

Vaybe…
Ari yoksa,Dogada yok… diyen Adamin yaptigina bak sen simdi.
Keske sadece Anayi öldürseydiniz,Ciftlesmis sakin bir Ana veseydiniz,8-10 hafta sonra belki ötekilerden daha sakin olurdu.
Özer Bey Kardesim,biz bu mevzuyu daha öncede tartismismiydik?
ben sanki öyle birsey hatirliyor gibiyim.
Bu hale sebep olan,Aricilar olarak,biz kendimiziz.
Iyi Ari istiyorsak:
*Arilarda Oguldan vaz gececegiz.
*Analari Secerek kendimiz yetistirecegiz.
*Sakin Ari istiyorsak sakin Arilarin oldugu yerde ciflestirecegiz.
vs.vs.bir gün mutlaka mizragin ucu egilmeye baslayacaktir.
Cok Selam.

A.s abicim hafıza kuvvetli hatırlıyorsun.
Kovanı acamiyordumki sen anayı bulmaktan bahsediyorsun .bu kafana sıkmak gibi birşey olurdu …
Evet arı yoksa doğada yok
Yazın 2 kovanla girdim şuan 15 kovanım var.yanı 1 tanesinin ölümü diğerlerinden sogutmadı.halen onunla uğraşsaydım belkide o kadar iğneden sonra bu kadar güzel hayvanlardan vaz gecebilirdim.gene saldırgan arım var ama onun eline su bile dökemez .onunla kıyaslanınca melek

özer kardeşim, bir defaya daha mahsus olmak üzere ,
sen o hırçın arıları bir aç analarını bulup kafesleyip bana yolla lütfen ,
ister kafkas istersen karniyol iki adet ana yollayayım size…

Bunlar o bahsettiğim gibi değil .bunları dumanla kontrol edebiliyorsunuz .bunlar bahçe bekçisi o köyün bekçisiydi .evlerden ırak.hafta sonu gideceğim .tutmaya çalisirim

tamam onlarda işimi görür inşallah,

şehre yakın olmanın kötü yanları, yeni yetme sigarayada yeni başlayan gençler geldi bu gün arılığa,

12-14 lü yaşlarda 4 tane pırlanta gibi çocuk, abi illaki bal isteriz dediler,

onlara balın olmadığını anlatana kadar akla karayı seçtim,

ee yokmuydu bal, elbette vardı,
ama onların yanında balı kovandan alıp onlara yol göstermemek adına yok dedim, yarına söz verdim cuma sonu bal götürcem,

onların ve yoldan geçenlerin elini kolunu sallayarak arılığa girmesine engel olsunlar yeterli, …

Fazlasını yapar ben uyarayım.bi ara adresini atsana