Herkese öncelikle selamun aleyküm. Dedelerim usta arıcılardı. Onlar öldükten sonra babamlar İstanbulda yıllarca yaşadıkları için arıcılık nedir bilmezler. Babamın 4 dönüm meyvə ağaçları, ceviz ve üzümlerden oluşan bir bağımız var ben burada arıcılık yapmak istiyorum. Sizce uygun mudur üstadlarım.
CPH1931 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aramıza hoş geldiniz
inşallah dedelerinizin arılıklarına yeniden kavuşursunuz
murat hocamın dediği gibi tam da teorik bilgi edinilmek için uygun zaman
bizler genelde yeni başlayanlara baharda arı almalarını öneririz böyle olunca bahara kadar bayağı bir bilgi edinebilirsiniz
tabi mümün abimin dediği gibi bu site bir çok acemi için ( bende dahil) ilham kaynağı olmuştur.
Öncelikle hoşgeldiniz arıcılık için doğru yerdesiniz bu forumda bildikleri herşeyi diğer arıcı arkadaşlara ileten bir topluluk var. doğru olarak bildiğim ve uyguladığım bir çok yanlış işlerim varmış ben bu forumda doğrusunu öğrendim. İnşAllah başarılı bir arıcı olursunuz
Murat hocam zaten tek kovanla başlamak istiyorum. Merak ettiğim şey şu şimdi diyelim ben arılı kovanı aldım bu arılar uysal değiller. Ben bu arılığa kafkas veyahut yığılca ana arısı koysam kafkas veya yığılca ağrısına döner mi diğer arılar yoksa diğer arılar da mı koyduğum ırktan olmalı. Neden böyle bir düşüncedeyim diye soracak olursanız daha önceden dedemin arısından kaçarken su hortumuna takılıp düşüp kolumu kırdım.
CPH1931 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi