İleri saat uygulaması:

Gün ışığından daha çok yararlanmak amacıyla bu gece ileri saat uygulaması başlıyor.

Saatlerinizi 1 saat ileriye almayı unutmayın.

Çalışan arıcılar işten erken çıkacaklar, arı karıştırmak için hava kararıncaya kadar uzun zaman olacak, daha rahat arıcılık yapacaklar.

Saat 24.00 pazar günü oldu sayın

Evet çok haklısın Murat hocam. İple çekiyorduk bu zamanı. İşten eve geldiğimde yarım saat geçmeden gün batıyordu ve hiç bir şey yapamıyordum. Havalar açılır açılmaz ilk işim (koloni kontrolden sonra tabiki de) yeni aldığım kovanları boyamak.

Çok güzel oldu bu ileri saat işi

nasılsa maske şerbet bagajda duruyor

işten çık doğru arilık

şu aşamada arıları beslemeden başka iş yok zaten.

Vardiyalı çalışıyorum saatler geri alındığında bir saat fazla çalışmıştım ee bugün fabrika borcunu odedi bana

Tüm işçi çalışanlar benim gibi yani
Artık arıcı olduk her gün arılığa gidebilirim oh bee diyecem ama arıları artık evin yanına getirdim bende bu sabah [emoji6]

Keşke hep bahar olsa ve hergün bir saat daha fazla arıya bakabilsek :slight_smile:

GT-S7560 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akşam yoktun dikkatimi çekti.
Bir an için arıları taşıdığını hissettim.

Akşam misafir var hocam katılmadım

Ayrıca beni gözetmeniz çok hoşuma gitti teşekkür ederim

Taşımayı bu sabah hallettim hocam

Resimleri yüklerim arılığa yakında

Tüm arıcı abilerime kardeşilerime yaz saati uygulaması hayırlı olsun
hepinize kolay gelsin bereketli bol arılı sezon diliyorum haydi Bismillah

Tarlacılar eski yerde kalmıştır.

Arı çıkmadan taşımıştır.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Arılarımızda ileri saat uygulamasını dört gözle bekliyorlardı. Bizler işten erken çıkıp, akşam üzeri şerbet getirip kovanlara dağıtırız diye bekliyorlardı. Verilen şurubu bütün gece çekerler sabahta polen toplamaya çıkarlar artık. 
         Heyecanla havaların ısınmasını bekliyoruz. Biz arılardan daha heyecanlıyız desek yeri var. Hangi tarlada kanola açmış nerede çok yoğun kanola var. Hangi tarlaya ilaç attılar. Kanola da ilaç atılmayan tarla var mı diye gözlemliyoruz. Silajlık ekilen kanola tarlasına ilaç atmıyorlar. Bu yıl arılığımın tam önündeki tarlaya kanola ekmişler. Tarla sahibine ilaç atacağın zaman haberim olsun deyip telefon numaramı verdim. Tarla sahibi hayvanlara silaj yapacağız ilaç atmadık, atmayacağız demez mi. Dört ayak üstüne düştük dedim. He artık tarla sahibine bal vermeden olur mu yüzümüzde gözümüz var. Kanola tarlasını çiçekler kapandığı zaman biçmesi için söyleriz bal verirken. Bir de biçeceği gün arıların giriş deliklerini o gün kapatacağım. Çünkü arılar çiçek üzerindeyken makina hızlı gelince arıları da öldürür.
      Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın arkadaşlar. Bol ballı sezonlar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Hasan bey

keşke bütün çiftilerimiz başkasının hayvanlarınıda kendi hayvanları gibi düşünebilse,hiç sorun kalmayacak, ama nerdeeee.

kanola biçilirken arıların zarar göreceğini düşünmüyorum,sıcak günlerde kovanı kapatmak sorun olabilir.

Mustafa bey ii geceler çalınan kovandan bi haber çıktı mı__???

Suat bey
Malesef haber yok birde doğma büyüme buralı olmayınca araştırmada çok çabuk bitiyor
Allah kimsenin emeğinin çalınmasına fırsat vermesin

Selam Rüşdü bey
Eski yerinde tarlaçı bırakacak acemiliği attım tecrübem çok bu konuda belkide benim kadar çok arı taşıya çok az kişi vardır forumda
Yataktan saat 04,00 kalktım

Sanırım “tarlacılar geri dönmüştür” amacı

Taşıma yakın yere olmuşsa demek istedi.

Bu arada çalınanlar yakın yere gitmişse tarlacıları geri döner.

Murat hocam
Yakın yere taşımadım 20 km mesafe oldu
Eski yere dönen tek ben oldum sebebi her taşımada bu parçayı unutuyorum

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160328/ecd551622af9a0c26554268c09487654.jpg

Koltukları yaptırırken söküyorum arabanın üstüne koyuyorum sonra orda unutuyorum yolda düşüyor düşerken ses gelirse aklıma geliyor gelmezse sonra

İleri saat
Bu gün ileri saat uylamasından faydalanıp ana arıyı çerçeve ızgarasıyla hapsedeceğim tabii şuan rüzgar var hızını keserse

Saatlarde yaz-kış uygulaması kalkınca forum saati geride kalmış,güncelleme yapılması gerekiyor.