Evet çok haklısın Murat hocam. İple çekiyorduk bu zamanı. İşten eve geldiğimde yarım saat geçmeden gün batıyordu ve hiç bir şey yapamıyordum. Havalar açılır açılmaz ilk işim (koloni kontrolden sonra tabiki de) yeni aldığım kovanları boyamak.
Tüm işçi çalışanlar benim gibi yani
Artık arıcı olduk her gün arılığa gidebilirim oh bee diyecem ama arıları artık evin yanına getirdim bende bu sabah [emoji6]
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Arılarımızda ileri saat uygulamasını dört gözle bekliyorlardı. Bizler işten erken çıkıp, akşam üzeri şerbet getirip kovanlara dağıtırız diye bekliyorlardı. Verilen şurubu bütün gece çekerler sabahta polen toplamaya çıkarlar artık.
Heyecanla havaların ısınmasını bekliyoruz. Biz arılardan daha heyecanlıyız desek yeri var. Hangi tarlada kanola açmış nerede çok yoğun kanola var. Hangi tarlaya ilaç attılar. Kanola da ilaç atılmayan tarla var mı diye gözlemliyoruz. Silajlık ekilen kanola tarlasına ilaç atmıyorlar. Bu yıl arılığımın tam önündeki tarlaya kanola ekmişler. Tarla sahibine ilaç atacağın zaman haberim olsun deyip telefon numaramı verdim. Tarla sahibi hayvanlara silaj yapacağız ilaç atmadık, atmayacağız demez mi. Dört ayak üstüne düştük dedim. He artık tarla sahibine bal vermeden olur mu yüzümüzde gözümüz var. Kanola tarlasını çiçekler kapandığı zaman biçmesi için söyleriz bal verirken. Bir de biçeceği gün arıların giriş deliklerini o gün kapatacağım. Çünkü arılar çiçek üzerindeyken makina hızlı gelince arıları da öldürür.
Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın arkadaşlar. Bol ballı sezonlar diliyorum. Sağlıcakla kalın.
Selam Rüşdü bey
Eski yerinde tarlaçı bırakacak acemiliği attım tecrübem çok bu konuda belkide benim kadar çok arı taşıya çok az kişi vardır forumda
Yataktan saat 04,00 kalktım