İsmail Gümüş Arılığı

Bu kafesi kullanırken bir sorun olabilir.
Eğer dar yapılırsa ana arı kabulden önce arıların saldırısına karşı koyamaz.

Bu yüzden ana arının saldırıdan korunması için bir bölümü kapalı yapılabilir.

Hocam derinliği 1 inch (2,5 cm’den biraz fazla) kafesin. Ana arı petek yüzeyinde gezerken işçilerin dışarıdan teması çok mümkün olmayacaktır. Ama yine de deneyip göreceğiz.

Dün şerbetliğin altına boydan boya dalak attığını gördüğümüz bir koloni vardı, duvarı da oymuş ve yavru kapatmıştı. Bugün bu koloniye 6. çerçeve olarak esmer ballı bir çerçeve ekledik yeni duvar olarak. Biraz merak biraz da hevesle 7 numaraya da ham attık. Bu sezon bolca petek kabarttırmamız gerekiyor, bakalım nasıl bir tepki verecek kızlar.

https://www.youtube.com/watch?v=lyOcbi78vd0

İlk defa bu sezon denediğim altı açık kışlatma ile ilgili görüşlerim şu an gayet olumlu. Kış gibi kış olmadı belki ama olduğu kadarının da olumsuz bir etkisi olmuş görünmüyor. Kısmet olursa önümüzdeki kış daha fazla sayıda kolonide yine deneme yaparız.

https://www.youtube.com/watch?v=x9_X9_vBN0I

Elinizde hazır petek bulundurmak gerekecek

Hocam tahminimce 1500 kadar petek lazım olacak. 10 gün içinde tellemeye başlamayı planlıyorum.

Murat Hocam petekleri şimdi mi alalım sezondan daha ucuz olur mu ?

Birde toplu alımlarda avantaj olurmu fiat konusunda siz temininizi nasıl yapıyorsunuz ?

Ben günlere kalmamak amacıyla petekleri önceden alırım

İstanbul’a gittikçe taşıyacağım kadar petek alırım.

Peteğin çok satıldığı günlerde çok petek almam.

O günlerde alınan petekler üretim şartnamesine uygun olmayabilir.

Alırken 5 kg veya 10 kg petek istemeyiniz, böyle olunca fabrikadan geldiği gibi verirler çoğunlukla gerçek ağırlıkta olmaz, yeni geldiğinde yaş olur suya da para vermiş olursunuz.

Ben alırken 100 tl lik veya 200 tl lik gibi alırım, böyle olunca ambalaj açılıp verilir

Bugün yeni aldığımız 20 koloninin ilk kontrollerini gerçekleştirdik.

Açlık sınırına çok yakındı geneli, arı yeminden yapılmış kek ile idare etmeye çalışıyorlardı. Yavru alanları ve nüfusları çok iyi olduğu için hepsine birer tane duvar çerçevesi girdik, 1 lt şerbet verdik.

Bu mevsimde alışık olmasak da petek kabartan arılar görmek sevindirdi [emoji4]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180310/aa78209f25af51a36342aa7d8fa9e6fc.jpg

Hayırlı olsun. Kovanların taşıyamıyacağın kadar bal ile dolsun inşAllah.

Şehitler diyarı Çanakkale’den selamlar.

Hayırlı ve bereketi bol olsun ismail bey.
Birde varroa mücadelisini dikkate alsaysadınız.

Hayırlı olsun İsmail Hocam.

Yeni aldığın arılarının bereketini bulursun inşallah.

Uğur DİKA

Bu yeni kolonilerin varroa mücadelesi yapıldı hocam. Nisan ayında olsalik asit gliserin havlu uygulaması yapacağım duruma göre.

Teşekkürler.

Teşekkürler.

Ecdada selam ve dua bizden olsun.

Teşekkür ederim Uğur Hocam.

Kolay gelsin, yenilere dikkat edin.

Teşekkür ederim Numan.

Şeker fabrikalarının satılmasının en çok etkileyeceği meslek gruplarından birisi muhakkak arıcılık olacak. Satılma haberlerinin çıkması bile fiyatların uçmasına yetmiş. Türkiye Şeker’in internet sitesinde kilogram fiyatı 3,4 TL’nin üzerinde.

Köy bakkalının geçen seneden kalan 5 çuval şekerini 160 TL’den aldık ama kızların dişinin kovuğuna gitmez bu kadar şeker. Hakkımızda hayırlısı.

Seneye kek işine giriyorum, yenen kek markası ile :slight_smile:

İsmail bey hayırlı olsun yeni kolonileriniz

bende 2-3 koloni almak istiyorum fiyatı nedir kaç çerçeveli teşekkürler

ilk müşterim benim numan :wink:

Benim de bir projem var, dur hele karıştırma ortalığı [emoji23]

Salih Bey teşekkür ederim.

Bu mevsimde çerçeve hesabı satan pek yok bizim bölgede. Kara pazarlık ettik arının durumuna göre.