iyi bayramlar arıcı üstadlarım petek güvesine karşı ne yaptıysam defne,ceviz yap. hiç fayda vermedi 300 yakın pteğimi yediler .3-4 yıl önce bir makalede okudum polenlerin kurtlanmaması için kavanozların içine karbon dioksit gazı veriyorlar ve araştırdım ki gıda sektöründe kullanılıyormuş ,düşündümki seneye bir tüp alıp hava almayan poşetler içine petekleri koyup içine karbon dioksit gazı verecem, üstadlar sizin görüşlerinizi alalım hayırlı günler.
Derin dondurucu satın al. Daha ucuz ve kolay. Çok işe yarar.
iyi fikir de, dağa derin dondurucu mu gütürelim üstad
Bolgemdeki usta bir arici bana guve kurdunun ve kelebeginin formik asitten öldugunu soyledi. Kovana doldur petekleri sonra pamuga formigi emdir kapat dedi.
Ben de bunu gelistirdim. 50 litrelik saklama kabi aldim. İcine 12 adet cerceve aliyor ters duz ters duz koyunca. İcine formik verdim. 10 gun oldu polenli suzulmus cerceveler henüz saglamlar. Bakalim ne olacak.
hadi hayırlısı üstad arıcılığa bir şey kazandıra bildiyseniz ne mutlu
Dağda arıcılık yapıyorsanız mutlaka büyükçe bir bagajınız vardır. Doldurun getirin eve en az 2-3 gün derin dondurucuda bekletip sonraki gidişinizde onları geri götürün yenilerinin getirin yada depolama işini evde yapın. petekler kontrol altında olur.
Asit verme işine gelince en alta bir taban üst üste katları dizin içlerinde petekler en alta ve üste asetik asit tabakları koyun. Bir tabağa da formik koyabilirsiniz ama formik çok tehlikelidir.
Benim kullandigim Esigseure (Sirke asidi /mutlaka yanlis cevirdim .türkcesini bilmiyorum.)cok ise yariyor.petekleri kovana 6-7
kat 8 er cerceve diziyorum. Eylül,Ekim aylarinda iki üc defa alttan saksi altiyla Asidi buharlastiriyorum.fakat Polenli petekler küfleniyor.bilmem isinize yararmi.
Essigsaure = Asetik asit (bilimsel kullanım)
Sirke asidi (günlük kullanım)
Mutlaka yanlış yapmamışsınız…
Yapmisim Önder Bey, S yi unutmusum,
Asetik asit aciklamaniz icin tesekkür ederim.