Dün yine kurstaydık.
Hocamızın birkaç kez arıcılık denemesi olmuş ama becerememiş. Tamam bu bize herşeyi öğretecek :)
20 Kişilik bir gruba karniol arıyı öyle bir anlattıki herkesin çıkıp karniol alası geldi.
Hele hiç arısı olmayıp arı sahibi olacaklar kesinlikle karniol alacak.
Çolukçocuğun içinde korunmasız gezdiği videolar, şortla bal sağımı yapılan resimler beni bile karniolcu yapacaktı azdaha.
Bütün reklam bitti herkes gözü bana dikti.
Hoca tam siper.
Hocam sizin arılarınız karniol mu?
Benim arım yokki.
:):)
Grupta en yüksek sayıda koloni sahibi olup,tanıyanların kendi aralarında bunlar profosyenel diye fısıldaşmaları ve tek gezginci arıcılığıda yapan olunca.
Artık bütün kontrol bizde.
Dışarıdan çalışmaları güzel bugünlerde bal gelişide gayet iyi. Yavruya ayırdıklarının dışında stoklamalarda iyi derece.
Polen gelişi daha iyi birçok kovanda polen bloke çerçeveler oluşmuş. Bazılarını sonbahar için ayırdık.
Kovanlar için sehpalar hazırlamıştık. Ama alalacele arıyı getirdiğimiz ve sehpaları boyamadığımız için yerleştirme şansımız olmadı.
Yeni bölmelerin şansı var. Onlarda kullanırız.
%70 Bu durumdayız ama eşitleme yapmamız şart ana bal akımına daha 50 günden fazla zaman var.
50 güne kim öle kim kala.
Notuda buraya düşeyim: 21:25 Nisan hava soğuk yağmur yok gece sıcaklıkları 4-5 derecelerde. 25 Nisan 1 mayıs hava gayet sıcak 25-26 derece gündüz 14-15 derece gece. 7 Mayıstan sonrada yaklaşık 1 hafta sürecek sağnak yağışlar bekleniyor.
Enson Nisan ayında uğramışız gen.tr deki arılığımıza.
Ozamandan buyana çok sular aktı.
Hayırlısıyla karaçalıdan balı hasad ettik yaklaşık 10 günlük salgı dönemi vardı bir yağmurla birgecede akıp gitti.
Şükür biz balımızı aldık ama fotoğraf çekmedik.
Hersene gündönümünden sonra arıları ilçeye indiriyor köyle arasındaki 10 günlük farktan yararlanmaya çalışıyorduk.
Bu sene öyle olmadı 2000 rakımlı bir dağın eteklerinde baharın yeni yeni geldiğini görünce arıları kaptığımız gibi dağa çıktık.
Gittiğimiz yerlere pek insan eli değmemiş yakın köylerdeki hayvanlar bütün yaz buralarda kendileri otlanıyor kış gelince köylerine dönüyorlar.
Bi ihtiyar Hüseyin amcamız var hayvanlarını bekleyen başkada kimseler yok.
Sağolsun bizim arılarada gözcülük ediyor.
Köyde açlıktan dut tepelerinde gezen kapı bekçiliği yapan arılar dağa çıkınca dut yemiş bülbüle döndüler.
Birseneden fazla olmuş buraya yazmayalı eski resimlerden eser kalmamış bizim arılıkta hasattan birkaç resim atayımda unuttum sanmayın fazla resimde yok aslında elimde, yazmak akla gelmeyince resim çekmekte düşünülmüyor herhalde
3 kovanın ballıklarını sadece kasnaklarla doldurmuştum 20 çerçeveden fazla tam sırlı bal aldık onlardan
Mevcut kolonilerden 10 tanesini balları fazlasıyla olmasına rağmen Ocak 28 itibarı ile sıkı beslemeye tabi tuttum. Nisan 15 e kadar devam etmeyi planlıyorum. Şuan her birisinin üstünde 4 er kg koyu şerbet ve 2 şer kg hazır kek var. Bu kolonilerin 5 tanesi kapalı arılıkta önleri açık diğer 5 tanesi açıkta. Dışarda olanların 3 ü güneye 2 si kuzeye bakıyor. Dikkatimi çeken şey kapalı arılıktakiler henüz şerbete dokunmamışken açıktakiler ilk poşeti yarılamışlar kuzeye bakanlar ikinci poşete geçmişler. Hava gündüz 10-13 gece 4-8 derece.
Yoğun rüzgar nedeniyle arı uçuşu yok.