Kalp kırmayalım

Herkese hayırlı Ramazan’lar, hayırlı sahurlar arkadaşlar.
Aslında olmaması gerekir ama, Ramazan ayında biraz daha asabi oluyoruz galiba. Sudan sebepler ile gönül kırabiliyoruz, hatamız söylendiğinde ters anlayabiliyoruz. Yaptığımız hatamız söylenmez ise , zaten hep hata olarak kalır. Eleştirilere açık olmalıyız. Şu 3 günlük dünyada, hele hele ki mübarek Ramazan ayında değermi ki kalp kırmaya. Bizim için hepiniz çok değerlisiniz. En yeni üyeden, en kıdemli ustalarımıza kadar, en başta insan olarak hepinize ihtiyacımız var.

Bakın burada birbirimize, abi, kardeş, hocam, ustam vb. diye hitap ediyoruz. Çok büyük, çok güzel bir sanal ailemiz var. Bunun kıymetini bilelim. Hatasız kul olmaz. Hepimiz hata yapabiliriz. Lütfen birbirimize karşı kırıcı olmayalım. Bu gün var isek yarın yokuz. O suçlu , bu hatalı diye ararsak, işin içinden çıkamayız.

Birde özellikle foruma yeni üye olan arkadaşlar, isim ve yaşını belirtirse daha doğru hitap edebiliriz.Başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Kalın sağlıcakla.

İsmail bey yüreğine sağlık. Yazdıklarının altına imzamı atıyorum. Hayirli sahurlar

Allah razı olsun Özgür, hepimizin yüreğine sağlık.

İsmail pek denk gelmedim bu sıralar forumda inşallah denk de gelmem,inşallah senide üzen olmamıştır.

Çok güzel ifade ettin sağolasın.

Benim bir sıkıntım yok Mustafa Kemal abi, ben en çok buradaki arkadaşlarım abilerim sıkıntı yaşarsa üzülürüm. Bu yazıyı, Nasreddin Hoca’nın testi fıkrası gibi farzedelim :wink:

"Rab’bim tüm arıcı dostların kovanlarını taşıyamıyacakları kadar bal doldursun inşAllah "

Özellikle ramazan ayında insan değişik duygular içinde olması gerekirken saldırgan oluyor ben dahil.
Bu yüzden iftara yakın evden uzaklaştırırdı beni hanımağa :slight_smile:
Şeker düşüyor denge bozuluyor,sakin olamıyoruz,hep isteriz bir derviş misali sakinliği.

Yıllar önce kavgalara şahit oldum iftara yakın,
bu güvercin iyi takla atar,hayır atmaz…araya girilmese kavga büyüyecek.
Yine bir gün kasaplık yapmış biri ile vatandaş… en iyi et sığırın neresinden çıkar.
Zor ayırdık.

Kırılması gereken kalbi kıracaksın yahu.

Rahat olun.

olmayan şey kırılmaz. :smiley: :smiley: :smiley:

Dengeyi kurmak önemli

Kalp kırmayalım derken kendimizi üzmek de olmaz

Ama

Ben üzülmeyeyim diyede karşındakini üzmek, kırmakta olmaz.

Bir denge bulmak ve üzmeden, üzülmeden yaşamaya çalışmak

Zor mu? Evet zor Allah kolaylık versin.