Kapalı yavrulu çerçeveleri arısız olarak başka kovana aktarmak

Merhaba arkadaşlar,

Aslında işi yapmadan önce sorsam daha iyi olurdu ama, napalım önce yaptık şimdi fikir soralım…
Bizim arılardan bir 30 tanesi iyi gelişemedi bu sene, ortalama 6-7-8 çerçevede ve 3-5 çerçeve kapalı yavrusu vardı bu arıların. Kestanede bu arıların iş yapma şansı olmadığı için, ben de 15 tanesinden aldığım kapalı yavrulu çerçeveleri (arılarını kendi kovanına silkeleyerek) diğer 15 tanesine verdim. Ortalama bir hesapla haziranın 10u gibi bu arılar tarlacı olacak. Ortalama 4 çerçeve kapalı kendinde 3 tanede biz verdik, etti 7 kapalı yavrulu, bunlar aynı anda tarlacı olunca iş yapar dedim ama,
Dün gece burada biraz hava serinledi. (rakım 65) köyde rakım 350, Kovanlarda 7-8 çerçeve arı var ve 6-8 çerçeve yaru olmuş oldu. Bu arı bu yavruyu ısıtabilir mi?

Aklıma böyle takıldı. iş işten geçti ama, hafta sonu nasıl bir manzara ile karşılaşırım? Hata mı yaptım acaba?

iyi gelişmeyen 6 çerçeve arı muhtemelen 4 çerçeve yavrulu ise
sıkı dört çerçeve arı basar.
siz 3 çerçeve kapalı veriyorsunuz
kapalı çerçevelerde açık llarva olma ihtimali fazladır.
kapalı çerçevelerin durumuda önemli çıkmak üzeremi yeni kapanmış mı?
3 çerçeve yerine çıkanlı 1 çerçeve bir kaç gün sonra 1 çerçeve olarak verseydiniz sağlıklı bir işlem yapmış olurdunuz.
Destek için ritmli besleme yapın

Besleme aklıma geldi ama, bala gireceğiz yakında sıkıntı olabilir. bir de son 10-15 gündür güzel nektar geliyor.

İlk gelen nektarla genelde mum kabartır. Nufus olmayınca yapacak çok fazla bişeyi yok. 3’ünü aynı anda yapmak yerine 1 en fazla 2 çerçeve olarak verildiğinde daha sağlıklı olabilir diye düşünüyorum.

Tarlacı arı sayısı yetersiz kovanda kayda değer bal stoğu olmaz.
yapacağınız kısa süreli besleme riskleri azaltamk içindir.
Aksi taktirde bal alayım derken yavru çürüğüyle uğraşabilirsiniz.

Bugünkü kontrollerimde herşey yolunda gibiydi. Yarın ufaktan bir besleme yapayım bari. Açlıktan ölmesinler.