Değerli arkadaşlar, son zamanlarda kara buğday diye ballı bir bitkiden bahsediliyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirseler memnun olurum.Saygılar.
Sayın Halis Yılmaz; Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü sayfasında,
haberler bölümünde “Karabuğdayla sağlıklı yaşama merhaba” yazısında bilgi ve görseller mevcut.
Son günlerde bazı kanallarda gündeme getirilmiş olan karabuğday ve faydaları konusu arı için faydaları konuları var konuyla ilgili biraz araştırma yaptigimda bir yerde yapilan çalışmada karabuğdayın arıyı zehirleyip ölümüne neden olduğunu okudum konuyla ilgili bilgisi olanların paylaşımını bekliyorum herkese bereketli günler…
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir kaç gün önce gece yarısı arıcılık ile ilgili yayında gördüm,bildiğimiz buğday değil sanki.Adı buğday, çiçekli bir bitki bal verimi yüksek olduğu belirtiliyor.Yayın Antalya’da gerçekleşmiş arı üreticisi çok verimli olduğunu söylüyordu.
deneme amaçlı ektim fakat çıkmadı . Diger adı greçka rusyada ve asyada ekimi gerçekleştiriliyor çölyak hastaları için protein deposudur abd de arıcılık içinde ekiliypr ve şu an belirli bir zararı tespit edilmemiştir
Çevirisini hariç, buğday bazen bir bal ürün olarak kullanılır. Nektarı diğer kaynaklar sınırlı olduğunda özellikle Eylül ayında, uzun bir çiçeklenme dönemi vardır. Bal rengi koyu ve bazı kişilere hoş ama çok başkaları tarafından tercih güçlü bir lezzete sahiptir. Karabuğday, özellikle iklim koşulları nektar akımı için en uygun olan Kuzeydoğu, bir zamanlar bu ülkede önemli bir bal ürün oldu. Karabuğday yaygın olarak yetiştirilen edildiğinde, nektar arıcılar büyük kaynaklarından biri oldu, ve karabuğday bal kaynağı genel talebi aştı. Ancak, bir tane ürün olarak buğday düşüş, karabuğday bal şimdi daha yüksek neredeyse başka bal daha bir fiyat komuta böylece nadirdir.
Karabuğday nektar akışı net, hala gün ve serin gece birlikte yeterli nem tarafından tercih edilmektedir. Bu koşullar altında, karabuğday bir dönümlük bir arı kovanı destek olabilir ve bir sezonda bal 150 kilo kadar verim. Raporlar karabuğday avlanırken güçlü bir koloni günde 10 kilo bal toplamak için nadir değildir olmasıdır. Karabuğday en güvenilir ve en yüksek verimli bal tesislerinden biri olmasına rağmen, normalde sadece sabah saatlerinde nektar verir ve arıların nektar toplama tam güne tamamlamak mümkün değildir. Sonuç olarak, karabuğday çalışan arılar o öğleden sonra yaptığı kovan ziyaret etmelisiniz arıcı çok sevimli olmayabilir.
Diğer nektar kıt olduğunda bal akış geç sezon geliyor çünkü buğday arıcı için özel bir ihtiyaç doldurmak olabilir. Bu nedenle, daha önceki bir akış başka kaynaklardan hasat edilmiş bir alanda buğday bal bir mahsul elde edilmesi mümkün olabilir. Çeşitli Tokyo en buckwheats daha hafif renkli bal üretmek için bildirilmiştir.
dönümünden 150pounds bal veriminden bahsediliypr yani 68 kg ;D
Google a “buckwheat” yazin gorsellerden bulursunuz.
dunyada enfazla Rusya da üretilir. Ukraynada tarlada gordum balini da yedim. Balin rengi cok siyah. Cicegi beyaz. Kisa surede gelisi cicek acan bir bitki. Aricilik icin onemli bir bitki.
corbasi da cok guzel. Gayet saglikli bir tahil. Evde kendisi mevcut, hanim yemegini yapar
ben ukraynadan 2 paket getirttim çimlenmesi için uğraştım maalesef çimlendiremedim. sanırım kurutma işlemi yaptıkları için filizlenmedi… Siz markettenmi temin ettiniz elinizde karabuğdayı yoksa direk üreticilerdenmi?
Ben Gluten diyeti uyguluyorum. Çölyak hastaları için çok çok önemli bir buğday çeşidi, içinde glüten adlı protein yok… Arıcılık açısından da çok güzel bir bitki…
alıp denemedim fakat biraz araştırma yaptım. bildiğimiz buğday deyil sadece ismi karabuğday. youtube da ilgili videolarını bulabilirsiniz. biçerdöverle hasadı yapılabiliyor. pazar değeri buğdaydan yüksek fakat dekara verimi karşılaştırıldığında hangisi daha avantajlı bilmiyorum.
deneme amaçlı alıp çimlendiremedim diyenlerin büyük ihtimalle sorunu satın alınan tohumların dış kabuklarının alınmış olması olabilir.
Benim bulundugum yerde rus marketinde var. Pakettekiler islemden gectigi icin cimlenmiyor sanirim.
buckweat, karabugday, bugdayla hic alakası yok, adı oyle sadece tarim ivin bir guzel yani gubreye gerek yok koku havadan gubresini kendi yapiyor, topragi zenginlestiriyor.
bugdaya iç benzemiyor sert kabuklu bir toumhttp://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.konyayenigun.com%2Fimg%2F4-3_1d0.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.konyayenigun.com%2Fhaber%2F46596%2FKarabugday_ciftciyi_guldurdu.html&h=225&w=300&tbnid=AvjQXgL-7nA_KM%3A&zoom=1&docid=C9Wu9V0kK_nS_M&ei=VX4tVMqtKKqaygPqyoC4BA&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CFAQMygrMCs&iact=rc&uact=3&dur=381&page=3&start=33&ndsp=21
2 Hafta önce İzmir / kemalpaşada arıcı bir büyüğüm bir torba karabuğday verdi bahçeme ekmem için vakit ayırıp ilgilenemedim tohumlar duruyor evde.Nektar bakımından çok iyi özellikleri olduğunu söylemişti Arıcı abimiz.Ekim dönemi olarak mart ın ilk haftası ekiliyor sanırım haziran ayında da çiçeklenme dönemi oluyormuş.
Dekara 68 kg bal verimi neye göre belirlenmiş?
Arıdan bize kalanmı 68 arının yediği dahilmi 68
Sadece geriye kalansa ekelim 150 dekar uğraşmayalım çamdı çicekti
Yok arıyada vereceksek dekara 1-2 kg zor düşer bize