Arkadaşlar doğayı diğer canlılarla paylaşıyoruz. Diğer börtü böcekleri fazlaca kafaya takmayalım derim.
Ben görmezden geliyorum sorun olmuyor ![]()
Arkadaşlar doğayı diğer canlılarla paylaşıyoruz. Diğer börtü böcekleri fazlaca kafaya takmayalım derim.
Ben görmezden geliyorum sorun olmuyor ![]()
Evet Halil Bey kovanlarım demir ayaklı sehpa üzerinde.
bir arkadaş ayakların dibine tuz serp dedi bu sabah tuz serptim.
hayırlısı faydası olur inşallah.
küçük sarı karıncalar polenin tamamını götüremiyor. küçük parçalar haline
getiriyor. neyse hayırlısı sonuçta rızkı veren Allah. biz elimizden geleni yapıyoruz.
FARE YAPIŞKANI ÇALSAK BENCE İŞE YARAR
Fare ile başı dertte olan varmı
Baştan karıncalardan çok şikayetçi idim,
hatta kovana gelmemeleri için her yolu denedim.Nane kokusu baştan işe yaradı sonra gene geldiler fakat karıncanın kovan içine giripte arıları rahatsız ettiğini görmedim.Uçuş tahtasında zaman zaman karınca gördüm(ağaç karıncası) arılar onları kaçırmak için rahatsız ediyordu(üzerine gelip kanat çırpıyor) ve hemen kaçıyor çünkü karıncanın ona zarar vereceğini biliyor. ![]()
Naneyi örtü tahtasının üzerine koyuyordum orada besleme kabı da var.Besleme kabına şerbete vb. geliyorlar yada kovan üstünde kışlamak orayı yurt edinmek için.
Kısacası kovanda arı var iken kovan içine girip arıları rahatsız eden karınca görmedim biz boşuna teleş yapıyoruz gibi geliyor bana…Uçuş tahtası üzerinde bal özü,polen vb.kırıntısı olduğu içinbazen uçuş tahtasında da görülebilirler.
Kestanede kovan sehpalarının ayaklarına ve altlarına kireç döktüm baya işe yaradı.
Bir arkadaşımız daha önceki uygulamasını anlatmıştı. kovanın altına ince ayaklı bir sehpa, ayaklara küçük pet şişe geçiriyor. 2.5 lt pet şişe içinede su doldurarak (ayakların altına koyarak) karınca geçişini engellediğini belirtmişti.
Merhabalar ben karıncalardan pudra ile kurtuldum arının geçtiği yerleri tespit edip oralara pudra serpiştirdim ve karıncalar birdaha kovanlara uğramadı…
arkadaşlar yaklaşık bir ay kadar önce BİM AŞ. ye karınca tebeşiri diye bir ilaç geldi. bende karıncalardan muzdarip olduğum için hemen aldım ve uyguladım. aynen tebeşir şeklinde. karıncaların tırmandığı sehpa ayaklarını çizgi halinde tebeşirle çizdim. karıncaların bu çizgiyi geçemediklerini gördüm. ben çok faydalandım. haftada bir yeniliyorum. karıncadan eser yok. tavsiye ederim. selamlar.
Arkadaşlar bende karıncalardan muzdariptim kovan komple karınca karınca keklerin içinde falan bende kek kabını temizledim kovanı karıncalardan temizledim 12 adet tabağı 1 tl aldım. Kovan ayaklarına bu tabakları koydum ve içini katranla doldurdum. karıncalar artık kovana geçemiyorlar ben pudrayı denedim. karınca kaçırıcı birçok ilaç kullandım ve etkileri kısa sürdü kovanı karıncalar istila ediyordu şimdi 2 gündür kovan kontrolunde tek arınca bile yok.
Kovan etrafında katran kullanılması doğru değil.
Arısakızı gibi kovana taşıyacakları için önerilmez.
Ben kışın soğuk olmasın diye kapak havalandırma deliklerini bantlamıştım. geçenlerde kaldırdım, ancak arılar bant yapışkam tutkalının kovanda kalan artıklarını çiçek tozu gibi ayağında topladığını gördüm.
Ustalarıma selam ve sayğılar. Rahmetlik Eşref dedem arıcıydı babama da arıcılığı o öyretdi. Onun yaptığı bir yöntem var bu gün de babam bunu yapıyor bende öyle yapıyorum. Traktör motorundan açılmış işlenmiş yağla kovan altında koyulan yere temas eden ne varsa bolca sürüyoruz . Küçük bir kaba töküp aynı yağdan koyuyoruz kovan altına. Kovan altı ile yağ arasında 10 sm den fazla mesafe olmamalı. Hem karıncaları kovuyor hemde varorra ya karşı iyi geliyor. Bu yöntemi hep uygular babam. Yalnız yazın sıcak aylarında etki gösteriyormuş. Babam hep yılda 1 defa sonbaharda varoraya karşı ilac kullanır. İlkbaharda ve yazda hiç kullanmaz. Doğru olup olmadığını bilmiyorum ama varoradan hiç rahatsız olmaz babam arılarda kayet güzel artıyor.
Selamlar …Günaydın: Dün ikindiledi Varroa dumanlaması yaptım. 3 gün ara ile 2 defa yine yapacağım.
İnternette gördüğüm bir bilgi,Karıncaları toz kireçle ve tarçınla uzak tutabiliyorsunuz deniyor.
Tecrübesi olan var mı?
Mutfaklarda kullanilan kabartma tozu,(Backpulver) karincaya karsi kullaniliyor.
Fakat en iyisi arilarin saglikli olmalari ve iyi beslenmeleri,karincaya mukavemet edemeyen arilarin
daha iyi beslenmesi lazim.
Karıncaları kovan kapaklarından uzak tutmak istiyorsanız üzüm sirkesi bulaştırın kapağa tecrübeyle sabittir gerçi bende başka yerden gördüm dü ![]()
İyi günler
Nasıl bir karınca size bu arayışa yöneltti?
13 yıldır arıcılık yapıyorum bu karıncalardan sorunum olmadı
Doğada onlarda döngünün parçası olduğun
onlarla yaşayacağız.Çoooook mu hasar yaratıyor da arayış içindesin
Bende çok merak ettim doğru cevabı. Karıncanın boyutuyla arının boyutu arasında kıyaslanamayacak kadar büyük bir fark var. Koloni halindeki arılar karıncaları isterse kovanın yakınına dahi yaklaştırmaz diye düşünüyordum ki şöyle bir video gördüm çok şaşırdım.
http://video.cdn.ensonhaber.com//flv/flvideo/6_ari_mp41442571731.mp4