karniyollardan iyi bal aldım

bu sene karniyol arılarımdan çok iyi bal aldım,yıllardır boşuna kafkas beslemişim

Balınızı güle güle yiyin.

Maşşallah… Bereketli olsun…

Ya busene bal için gerekli işlemleri geçtiğimiz yıllara göre dahaiyi yaptıysanız ya mevsim daha iyiyse herşey ırkmıdır

Tamam bizde hemen kolonilerimizin analarını değiştirelim o zaman. Anaları siz nerden aldınız Gebzedenmi ???

Bende karniyol ana arı almayı düşünüyordum.Bizim bölgeye uyum sağlamaz diyerek son anda vazgeçtim.Eskişehir-konya şartlarında karniyol arısı olan varmı acaba.Kışlama sorunu oluyormu.

Balık tutmak bu kadar basit işte. (sadece ifade amaçlıdır yanlış anlaşılmasın)

Rüştü bu işler hemen değişelim demeyle olmaz bazı bölgelerde karniyol iyi iş yaparken başka yerde kafkas veya italyan güzel iş yapar o bölgenin florası iklimi çok önemli çok iyi araştır öyle değişeyim deyip değişme olmaz sonra hüsrana uğrarsın anaları değişeceksen çok iyi araştırma yap derim her duyduğuna inanma iyi araştırmalar…

Dediğiniz doğru kağan bey.Karniyol arısı için bazı çekincelerim var.Ama seneye bir kovanda denemeyi düşünüyorum.Aslında bu sene deneyecektim ama olmadı.Forumda bizim bölgede yaşanlar olupda, karniyol arısını test eden varmı diye merak ettim.

Tam olarak anlaşılmadı kadir bey, iletimin hemen arkasına ‘balık’!!!

Hadiiiiiiiiiii
Döndük başa,bak kaşınmaya başladım allerji yaptı.
İyice baktınız mı karniyol mu başka arı cinsi olmasın.

O zaman bütün ustalar,bu işe gönül vermiş üstatlar boşuna mı klavye eskitiyor yerli yerli diye.
Tamam…Seneye nasip olursa saf (saf-arı-katıksız) karniyol (bu işin safı olmaz ya) alınıyor ve diğerlerine göre kıyaslanıyor.
Eğer diğerlerinden geri kalırsa ben bu tür yazılara ne diyeyim. :smiley:
Bu arada bazı ana arı satışı yapılan sitelerde karniyol ve kafkasın fiyatı düştü yerli tavan yaptı altın gibi,demedi demeyin.

Ruşdu bey konunun asıl amacının ne olduğunu anlarsanız demek istediğimi anlarsınız şahsınıza hiçbir lafım yoktur

Ahmet arkadaş nerede, bu sitede bu konuda çok konuşuldu.Önce onları okusa idi bu konuyu 

açmazdı herhalde. :-\

O zaten kuyuya bir taş atıp gitmek için gelmiş anlaşılan.

not olarak şunu söyleyim bu sene ılgazda bir çok arkadaşın arılığını gezdim ,hiç bal yoktu desem yeridir ,30-40 koloniden kata çıkan arı yoktu ,yani ılgazda bal yoktu bu durum göz önünde bulundurulmalıdır,yoksa yazdığım miktar normal bir sezon için çok iyi bir durum değil

Ahmet bey
Kaç koloniden ne kadar bal aldığınızı yazar mısınız.

Hep aynı terane…

Foruma gelip başarıyı sadece bir faktöre bağlayan çok arkadaşımız oldu…

Ama Demirtaş hocam bumerang gibi… Gönderiyoruz tekrar geliyor…

İyi bal aldıysanız karniyoldan devam edin işte…

Biz bal almak istemiyoruz…

Sorup durmayın, merak edenler karniyol edinsin…

yine bir maltız kecisi ankara tavşanı dolanıyor ortalıkta hayırlısı bakalım

**Ağustosta yaptğım 2 bölmenin bir tanesi karniyol.Karniyolu denemek için aldım.Diğeri kafkas kısması(civandan alındı).Her ikisine de kabarmış ikişer boş çerçeve verdim rahat yumurtlasınlar diye.

**Karniyol bulduğu her göze yumurtladı.İlk yavrularını çıkardı.Acayip şekilde yumurtlamaya devam ediyor.

**Kafkas kırması çok nazlı şekilde yumurta atıyor nedense, avuç içi kadar yere yumurta atıyor, çerçevenin diğer kısımları boş.1/1 besleme de yapıyorum her ikisine de ama yumurta çok az atıyor.

Bu bölmeyi nasıl destekleyebilirim?Oldukça zayıfladı, gelişmesi çok yavaş.

Anaları yer değiştir.