[b]
Melikgazi Belediyesi MELMEK Kursları çerçevesinde Arıcılık Kursu açtı.
Melikgazi Belediyesi bünyesinde teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere arı ırkları, arı biyolojisi, ana arı, polen, arı sütü, arı zehri, bal üretimi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri gibi konularda eğitim verileceğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, bu sayede kursiyerlerin sertifikalı birer arı yetiştiricisi olmalarının sağlanacağını bildirdi. Arı yetiştiriciliğinin düşük maliyetli ancak ekonomik olarak ciddi bir gelir kaynağı olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Düzenleyeceğimiz kurs sayesinde kursiyerlerimize 3 ay süresince 80 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim vermek suretiyle nitelikli arı yetiştiricisi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç , kurs kayıtları için son başvuru tarihinin 25 Nisan 2014 olduğunu ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan kursa katılmak isteyenlerin nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet fotoğraf ve öğrenim belgesi ile Melikgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne şahsen müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.[/b]
kayseride ki arkadaşlar ben yarın kayıt yaptıracağım… kayıt olanlar burdan yazalım inş.
kadir yetkili arkadaşla görüştüm henüz bir netlik yok. haftada 2 gün 5 er saat
toplamda 80 saatlik olacakmış.akşam saat 18 gibi düşünüyorlarmış.
biz kaydımızı yaptırdık. selamlar…
bir önceki yıl halk eğitim ve ilce tarım ortak düzenledikleri kursa gitmiştik.kurs tamamen teorik ve bizim bilgi düzeyimizden çok düşük idi .yinede haftada 1 gün olan , yanlış hatılamıyorsam, tolam 80 saat kursa devam ederek bitirdik.ve sertifikamızı almıştık.yani kısaca sertifikanın hatırına tamamladık.ÖZETLE bu kurslar ,arıcılık gen gibi forumları takip ederek bu forumlardan öğrendikleri ile filen birkaç kovanlada olsa bizler gibi hobi arıcılık yapan kişilerin eğitim ve tecrübelerinin düzeyinde olmadığı için pek bir katkısı olmuyor. yine’de ''sertifika ‘’ alınacağı için yada sosyal etkinlik olarak düşünülebilir.
tuğrul bey söylediklerinin tamamına katılıyorum.ben 2010 yılında tarım il müdürlüğünün kursuna katıldım
sertifikamı aldım.ama 40 saatlikmiş bu kursta 80 saatlik olduğu için katılmak istedim selamlar…
abi şükür 2 kovan aldım işte daha tam elimi vuramadım yoğunluk var baya yeni kümeslerle filan uğraşıyoruz ama arılar zaten evin orda sadece devir teslim yapacaz
evet kursun ilk haftasını bitirdik Hatemdede Kazım kayhan mehmet güngör abilerimizle de tanıştık arkası gelecek inş :)) bir abimiz daha vardı adını hatırlayamadım… kusuruma bakmasın