Kendi anasını yaptırarak on çerçeve arıyı bölme

Bende iki yıl önce Kastamonu pınarbaşında arıyla ilgilenmeye başladım ve çok severek arıcılığı geleneksel değil de bilinçli olarak yapmak istiyorum. Arılarımdan bir tanesini kendi anasınıda kullanmak kaydı ile 10 çerçeve olduğunda üçe bölmek istiyorum.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Erkan Bey Foruma hoş geldiniz.

Eğer imkanınız olursa arıyı sıkı besleme programına alın 10 çerçeve değilde kat atıp 15-16 çerçeveye kadar çıksın bu ara zaten mayıs 15 tarihine kadar o seviyeye gelir. O tarihlerde çıkan hazır ana arılarda verimli olur. Güvendiğiniz veya iyi tanıdığınız birisinden 7 adet hazır ana alıp en az 7 ye bölebilirsiniz.

Bölme usulleri forumlarda teferruatlı olarak anlatıldı. Oralardan okumanızı tavsiye ederim.

Aydın bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Böleceğim bu kovan geçen yılki şartlar göz önüne alındığında gayet başarılı bir sezon geçirdi. Ana arısı çok verimli hem yumurta atma hem bal toplama açısından gayet iyi.kıştan da iyi bir şekilde çıktı ve şu an gayet hızlı bir şekilde gelişiyor. Şu an 7 çerçevede kış çıkışı kekle besledim.artık biraz koyu besleme yapıp daha sonra bire bir beslemeye geçeceğim