Kısa mesafeli taşımada ileri-geri

Merhabalar,
Kovanların tamamını değiştirdim. Bu sene yaptığım sehpaları altlarına koyacağım ama şuanki yerlerinde paletler ve bimslerin üzerinde yani düzenlemesi zaman alacak. Ben sehpaları kovanların hemen önüne koyup sonra bir tıkla kolayca sehpalara aktarmak istiyorum. 3 sıra arı var diğer kısa mesafeli yer değiştirmede çıkan sorunlar bu şekildede olurmu?

Sayın Cemil Akbulut:

Kısa mesafe olduğuna göre öne ve arkaya kovan taşımada sorun olmaz.

Kovanların önüne farklı renklerde bir nesne tak, kovanları daha kolay bulurlar.

Murat Hocam, Cemil Bey 3 sıra var demiş, taşıma esnasında sıralar birbir yerlerine geçerse de renkli bir şeyler koymak durumu kurtarır mı?

Mesela öne alındığında en öndeki sıranın yerine en arkadaki geçti diyelim. Uçuştan gelen arının kovanının yerinde en arkadaki kovan olacak. Sorun olur mu?

Sıradaki yerlerini bozmaması lazım. Murat hocam daha önce bu konuyla ilgili bir soruyu cevaplamıştı o zaman söylemişti.Şu anda nasıl ve nerede duruyorlarsa aynı şekilde ileri alması lazım.Murat hocamın dediği renk ve görüntü şekil değişikliğinide bir iki gün önceden yaparsa arılar kovanlarını iyice belirlemiş olurlar ve ileri alındığında sorun çıkmaz.Kolay gelsin.

Murat hocamın dediği gibi bugün işaretleri koydum alışsınlar yarında bir boy geri yada ileri kaydıracağım.
İşaretleme için kırtasiyeden tek tarafı etiket gibi yapışan 4m yakın uzunlukta renkli kağıtlar var onlardan 3-5 renk aldım.
Umarım kazasız değiştirebiliriz.Geçen yıldan 60 kovanı 15 metre sağa çekme gibi bir sabıkamız var :smiley:

cemil bey renkli kağıtları değişik şekillerde keserek kovanlarını giriş deliklerinin üzerine yapıştırın.
en basiti çevrenizde bilgisayarlı makinalarda afiş, pankart vb. işler yapan
dükkan varsa onlarda bolca işe yaramayan ebatta tek tarafı yapışkanlı renkli
malzemeler var onlar işinize daha çok yarar.
kovanları aynı yönde bir iki metre ileri geri taşımada bir sorun çıkmıyor ben birkaç kez
değiştirdim. sadece aşırı yükseklik farkı olur ise biraz geç alışıyorlar ama fazla bir sorun çıkmıyor.
kolay gelsin.

Kendim kare yuvarlak gibi farklı şekil ve renklerde yaptım.
Yükseklik en fazla 20-25cm olacak umarım sorun çıkmaz. Cumartesi günü değişimi yapacağım nasipse.
Cevap yazan,yardımcı olanlara teşekkürler.

Merhaba
Tek sıra halindeki 15 kovanı 20 metre ileri taşımak zorundayım kovanları tek seferde sırayı bozmadan saga ve sola kaydırma yapmadan çeksem bir sorun olurmu saygı deger ustalar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sorun olmaz halil bey,taşıdığınız yeni yerde kovanın önüne çalı koyun,sabah ilk çıkışlarında aralarından çıkınca yeni kordineyi kaydedecekler…