Bu sabah dış kontrollerini yaptığım kovanlarımdan bir tane kovanımın anasız kaldığını anladım.Elimde yedek ana arıda yok. Bu kovanı diğer kovanlarla bu mevsimde birleştirmeli miyim? Eğer birleştirmem gerekirse nasıl bir yol izlemeliyim? Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? İlerki bir tarihte birleştirme yapmam gerekirse en ideal birleştirme tarih aralığı ne olmalıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ananın ölüsünü kovan önünde buldum diyor arkadaş. Bu mevsimde ana arı değiştirme durumu da olmaz biliyorsunuz. Bu nedenle bu arkadaş bu kovanı yanındaki kovan ile birleştirmeli.
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Kovanı, analı kışa güçsüz giren bir kovanım ile birleştirdim. Güçsüz anayı güvene almak için kafese aldım. Birleştirmeyi kolaylaştırmak için kek veya şurup vermeme gerek var mıdır?
Bahtiyar bey
Burda eksik bilgi verdiniz şüphesi inandı bende
Mesala en son kovana ne zaman bakınız veya ne uyguladınız
Kovanda anormal durum varmıydı hırsız vb
Durup dururken ana kovanda neden ölsün
Ana arıda boya veya numara yoksa ölüsünü diğer işçi arılardan ayırmanız münkün değildir.
Anasız olduğunu anlamak için arının salkım düzenine bakmak gerekir.
Ana arı boyalıydı.Bende ondan sonra emin oldum. Ana arının bu zamanda telef olması daha önce hiç başıma gelmemişti. Anayı dışarıdan almıştım. Bundan sonra Allah (c.c) izin verirse kendi ana arımı kendin üretmeye çalışacağım.