Selamlar, iki koloniyi birleştirirken içerisine kekik yağı katılmış su püskürtsek bir sakıncası olur mu ? Yada kekiki demleyip suyunu sıksak arıların üstüne olur mu ?
İçine kekik yağı, melisa yağı vs. katılmış su püskürtme yöntemini uyguluyoruz. Siz de kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim cevabınız için…
Vallahi ben yanımda koku taşımıyorum artık…
Arılık etrafında bulunan mersin, adaçayı, ardıç gibi kokulu bitkilerin filizlerinden kesip avcumda ovuşturup koyuyorum… Doğal :-\
Daha önceki yöntemimde doğaldı gerçi, bir dilim kuru soğan
1-1 şurubu çıtanın tamamına püskürtüp tüm arıları ıslatıp birleştiriyoruz.henüz sorun çıkmadı.
Hafifce ekmek tavlar gibi gul suyu ile kovanin icini hafifce tavlayin tamamdir…
ben de gülsüyu kullanıyorum. 8 lt lik, plastik malzemeden yapılmış bir ilaçlama pompası aldım sırf bu işler için. yarıya kadar doldurup bir şişe gülsuyu döküyorum. gayet tatmin edici.
e bidissarmisakta olabilir diyebiliriz :)
Onu güvece saklıyoruz.
Onder abi azinin tanini biliyorsun
Koloni birleştirmede parfüm kullanıyorum, daha önceleri gül suyu kullanmıştım, tam bir facia yaşadım.
Parfümde kesin başarı sağlanıyor ama arılara zararı varmı bilmiyorum.
Fakat benim gözle gördüğüm bir sorun yok. Birde unutmadan ekliyeyim. Daldan yakaladığınız oğulu
mevcut kovanınızla birleştirmeyi sakın düşünmeyin. İki koloni amansızca birbirini kırıyor…
Bu parfumu kullanirken kovana mi puskurtuyorsunuz yoksa arilarin uzerlerine mi?
Arıların yoğun olarak bulunduğu çerçeve aralarına sıkıyorum,haliyle üzerlerine isabet ediyor.
benim dayımın koyunları var…
koyunlardan bir tanesi kuzusunu almayınca,-emzirmeyince-
dayımın oğlu da kuzunun kuyruğuna ve koyunun burnuna deodarant sıkmış.
koyun kuzuyu almış
mehmet bey sizinki parfüm mü yoksa deodarant mı?
Dediginiz kucukbas hayvancilikta ‘yakma’ olarak adlandirilir…
Bazende kuzusu olu dogana cift dogurandan yakarlar…
Mantik ayni…
Bende ceviz yaprağını ovuşturup kullanıyordum.
Bu sezon tarlacılar için kovan kaydırma yapıcam parfüm düşünüyorum. Birde çam terebenti esansı var kullanan varmı?
Oda çok keskin bir koku, bir damlası bi kovanda uçmadan 2 -3 gün durabilir.
fazla koku arılarda yağma sebebi olabiyor
Kovanı terketmelerindende korkuyorum. En iyisi parfüm kullanmak olur sanırım.
parfümü arılar hic sevmez bundan eminim esas gibi kokulardan bahsettim ben
Hocam ne kullanmamız uygun olur sizce , bu iş bunla yapılır diyebileceğimiz birşey varmı?