kovan başına ortalama bal hasatınız kaç kilo?

Önemli olan koloninin ürettiği bal miktarıdır.Gönül ister ki peteklerin hepsi de resimdeki gibi kabarmış olsun.Son konan çıta gerekli doluluğa ulaşınca zaten koloni bir çıta daha konması için işaret verir ve yeni bir çıta konur.Aksi takdirde peteklerin daha da kabarması yönüne gidilirse( resimdeki gibi) önceden saydığım ve + sorunlar ortaya çıkar.Kovan kapasitesi kadar çıta konmalıdır…Mantığa uygun olan da böyle olmalı.

TGDF başkanı Şemsi topuz diyorki ( Dünyada balı bir arılar yapar birde Türkler ) arılar dan fazla bal üreten insanlarımız var hemde zahmetsiz [emoji122]

arıya güvenmeyip bal üreten sahtekarlarımız var günde on ton bal satıyorlar. şikayet etmeliyiz.

Erol bey bunu TGDF başkanı diyor artık dünyada bal konusunda böyle anılıyormuşuyuz ve tüm testleri geciyorlarmış dün bende haberde izledim yani mesele şu sigara gibi vsb kamuspodu reklamlarla halk bilgilendirilmeli adam tv çıktı yıllarca bal reklamı yaptı takı hediye dedi ama yetkililer halkı biliclendirmiyorlar

zamanı gelince sahtekarların ve göz yuman yetkililerin müstehakını bulması içşn şikayetlere başlamamız lazım şikayette bulunmakta geç bile kaldık gibi.

Evet çok geç arıcılıkla uğraşan yıllarca aracılığı kendine meslek etmiş kişilerin ekmeğini baltaladılar

Konu başlığına uygun olmayan paylaşımlar ve yorumlar, forumda kirliliğe sebep oluyor.
İnsanda okuma zevki de bırakmıyor.
Günde en az bir saatimi forumu okumakla geçirdiğimden şahsen ben çok rahatsızım bu türlü ilgisiz yazılardan.

Bugün yaptığım sağımda iki kovandan toplam 47 kg bal aldım. Kovanlar 2015 yılı içerisinde ilk defa sağıldı.

Keşke kovan sayınız 2 deilde 200 olsaydı,köşeyi dönmüştünüz ;D

O akadar fazla bal alınmış olarak düşünmeyin, normal verim.

Çünkü bahar balı almamışsınız, varsa karaçalı balı almamışsınız.

Dikkatli bir uygulama yapıp 1 kovandan o kadar bile bal alabilirsiniz.

burada bal hasat edenler var… ben temmuzun 24 dünden beri oğul topluyorum.

çok güzel bal geliyordu bazı çerçeveler tamamen sırlanmıştı sonra ne olduysa arılar birden çıldırmış gibi bir gün var bir gün yok 2-3 oğul vermeye başladı.

gelen bal kesildi bizde kovandakiyle kala kaldık. en kötü kovanda 1 çerçeve 3-3.5 kg. en iyi koyanda 3 çerçeve 10kg civarı bal var. kat indirip kuluçkalıklara bakmadım oradan birşeyler alabileceğimi düşünmüyorum açıkçası.

sırlanmamış ballar birden kayboldu. arılar o balı tüketti. çıkan oğullar 4-5 çerçeve çıkıyor. 3 ay daha bizde hava 20 derecenin altına düşmez. umarım adam ederiz bu oğulları. aynı anda hem bal hem arı zaiyatı zor olur.

10 kovandan 470, 100 kovandan 4700, 200 kovandan 9400 dur ibrahim abi naptın sen ya doğrumu yaptık acaba hesabı :slight_smile:

Hesap hatalı,
arkadaşımız iki kovandan o kadar bal almış. :slight_smile:

Birden heyecanlanma sakin ol,

hesabıda yanlış yapmışsın zaten,

sizin hesabın yarısı kadar. ;D

net 4700 xsattığınız rakam =sonuç ;D iyi para.

gecen sene kovan başına 20 kğ bal aldım… bu sene 5 kilo mandalin balı aldım bu hafta konturolumda kovanda sırlanmamış bal vardı hayıtlar geçti ama havalar rügardan dolayı arının doğrudurust çalışmasına izin vermedi şu anda havalar güzel gecen sene ağustosun 17de sağım yapmıştım sanırım bu senede aynı tarıhte sağım yapacağım…sanırım hayıt kekik ve çam karışık olaçak

Sayın bucalı,Önceki günlerde siz güzel bal resimleri eklemiştiniz,

benmi yanılıyorum acaba.

Ibrahim bey karıştırdıniz sanırım

İyi para ne demek deli para işi güçü bırakalım hemen :wink:

3 kovan saf kafkas arimi sagdim bir kovanim çok iyiydi 35kg civarinda bal aldım bir kovanimda biraz daha zayif bal verdi oda 16-17kg kadar, diğer kovanimsa ana arisi tahminimce yaşlı olduğundan 8 kg kadar bal verdi.aldigim adam yaşlı veya genç dememisti zaten kovanlarida gece karanlikta seçip almıştık nasip boyleymis iki teneke dolu diger bir tenekede de 5-6kg dolu toplam 3 teneke 60 kg kadar bal aldim arilarimin 3 u de güçlü olsa 80-90 kg bal olurdu nasip bukadarmis hayırlısı daha diger bir bölgede 13 kovanim daha bala calisan ayin 8 inde de onları hasat edicem nasipse herkese allah bol bal bereket versin…